Danas je u Mostaru započela dvodnevna regionalna Radionica za razradu projektnih ideja planiranih za prijavu na Interreg Adrion program, čije je otvaranje najavljeno za travanj ove godine.

Radionica je prvenstveno namijenjena članicama Foruma jadransko-jonskih gospodarskih komora, kojemu je HGK – Županijska komora Split suosnivač i trenutni predsjedatelj. Na radionici sudjeluje oko 35 sudionika, mogućih partnera iz Hrvatske, BiH, Crne Gore, Italije i Grčke.

– Ova je radionica iznimno značajna jer njome nastojimo povezati što više čimbenika iz zemalja regije, od kojih su neke članice EU a neke to nisu, koji kroz kreativan rad i razradu projektnih ideja vode ka većem privlačenju sredstava iz fondova EU – rekao je na početku radionice predsjednik HGK – Županijske komore Split, Joze Tomaš.

I predsjednik Gospodarske komore Federacije BiH, Marko Šantić je naveo kako se nada da će polaznici radionice u ova dva dana napraviti dobar posao, izići s puno dobrih ideja za nove projekte kako bi se zajedničkom prekograničnom suradnjom povuklo što više sredstava.

Ivan Škarić iz Sektora za industrijski razvoj i inovacijski sustav (SIRAZIS) Hrvatske gospodarske komore, rekao je kako se radi o trećoj zajedničkoj radionici koju HGK organizira u suradnji s Gospodarskom komorom Federacije BiH, a cilj joj je iznjedriti tri do četiri projektna prijedloga.

– Naglasak je na suradnji gospodarskih komora jadransko-jonske regije, a u kontaktu smo i s gospodarskim komorama iz Albanije, Srbije i Slovenije. Zadatak nam je da budemo spona između gospodarskih komora te pomognemo u prijavi i provođenju projekata – poručio je Škarić.

Prošle su godine gospodarske komore Hrvatske, Federacije BiH i Crne Gore predale četiri zajednička projekta, vezana za turizam i poljoprivredu, a prema sinergiji s ove radionice za očekivati je još nekoliko prijava zajedničkih projekata.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime