Gripe su ugodan kvart, ali moramo istaknuti da svakako može biti uređeniji, te smo s ciljem uređenja okoliša i poticanja odgovornosti prema svom kotaru, danas odradili akciju sadnje cvijeća, istakla je Snježana Šimunović nositeljica liste Most na predstojećim kotarskim izborima.

Mostov program prepoznaje kao prioritet izgradnju i obnovu postojećih dječjih igrališta, od kojih su neka potpuno zarasla te otužno opremljena i zastarjela, te da su baš iz tog razloga odlučili danas odvojiti malo vremena i primjerom pokazati da svi možemo poraditi na uređenju kotara.
Za uređenje su odabrali park koji vapi za uređenjem, iako se nalazi između zgrada te dječjeg vrtića zapušten je i nije priveden svrsi.
– Nastojali smo bar malo pridonijeti uljepšavanju parka, te smo zasadili par lavandi I ružmarina. Smatram da je ovo jako lijepa lokacija I da je velika šteta da stoji zapušteno. Djeci je potrebno prikladno mjesto za igru, a današnje stane je apsolutno neadekvatno. Smatram da je nedopustivo da postoje veći prioriteti od sanacije dječjih igrališta te želim naglasiti da ćemo se zalagati da se sredstva iz kotare ulože u uređenje ovog parka – istaknuli su Mostovci. Akciji se osim par simpatizera odazvao i gradski vijećnik i nositelj liste na Žnjanu, Ante Bradarić–Šljujo.

Kao dio svog programa Mostovci su naveli da planiraju organiziranje mini OPG tržnice na kojoj bi se izmjenjivali OPG proizvođači po unaprijed određenom rasporedu te i da žele omogućiti besplatan pristup internetu na lokaciji gdje se okuplja najviše sugrađana. Također kažu da će se zalagati za izgradnju istrčavališta za pse, jer je to problem mnogih vlasnika pasa.
– Gripe su predivan kvart, ali smatram da svakako kvalitetu života smanjuje smeće, kako glomazni otpad pad tako i manjak kontejnera. Ne želimo dopustiti da smeće zasjeni ovaj lijepi kvar. Jedna od stvari za koje ću se svakako zalagati je edukacija građana o razdvajanju otpadom te kompostiranju, kao i osiguravanju kanti za grupni otpad – ističe nositeljica liste za Gripe, Snježana Šimunović.

Navode da se problem građana moraju osluškivati, te da kotarske prostorije trebaju biti na raspolaganju civilnim udrugama te djeci i mladima. Namjeravaju oživjeti društveni život organizirajući radionice, te besplatnu pravnu pomoć u kotarskim prostorijama.
Za kraj ističu da je kvalitetniji život u kotaru ono zbog čega su se našli i što ih je motiviralo da se kandidiraju na kotarskim izborima te su pozivaju susjede i građane da im se pridruže za sadržajnije Gripe i zaokruže MOST listu broj 2.



Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime