Glavni odbor Mosta nedavno je jednoglasno usvojio zaključak da je za loš rezultat te stranke na Europarlamentarnim izborima odgovoran cijeli Glavni odbor, a posebnu odgovornost preuzeo je tajnik Nikola Grmoja.

Most u listopadu organizira izborni Sabor na kojem će birati nove članove svih stranačkih tijela te proširiti Predsjedništvo i Glavni odbor novim ljudima, ali i uvesti nove funkcije poput glavnog i međunarodnog tajnika stranke. Nikola Grmoja, zbog odgovornosti za gubitak Mosta na euroizborima, neće se ponovno kandidirati za političkog tajnika te stranke, piše Večernji List.

– Smatram se odgovornim za rezultat Mosta jer sam ja nabijao tempo i intenzitet naše stranačke kampanje i napade na HDZ. Ostat ću predsjednik Kluba Mosta u Saboru, ali za političkog tajnika više se neću kandidirati – otkrio je Grmoja. Most će, nastavio je Grmoja, na izbornom Saboru usvojiti i program te definirati javne politike, a fokus će biti na javnoj upravi, pravosuđu, zelenim temama te poljoprivredi za koje Most ima stručne ljude.

– Most se profilirao kao stranka koja je protiv HDZ-a i to ne treba više naglašavati, treba se usmjeriti na politike Mosta i ono za što se Most zalaže – poručio je Grmoja.

Iako se on povlači, najvjerojatniji, gotovo sigurni, ponovni kandidat za predsjednika Mosta bit će Božo Petrov. Grmoja tumači kako je u ovom trenutku najbolje da Petrov ostane predsjednik stranke, koja će biti ojačana novim ljudima.

– Novi ljudi i nove ideje pomoći će u rekonstrukciji Mosta kako bismo stranku pripremili za parlamentarne izbore – zaključio je Grmoja.Grmoja je također naveo i da im tek predstoji rasprava o tome hoće li uopće imati predsjedničkog kandidata s obzirom na to da je ispred njih sada ovaj zahtjevan posao.

Grmoja je rekao i da im tek predstoji rasprava o tome hoće li imati predsjedničkog kandidata budući da je ispred njih sada ovaj mukotrpni posao.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime