More u Kaštelima odgovarajuće kakvoće za kupanje

Od ove godine Kaštela imaju još jednu plažu na kojoj se mjere ispitivanja kakvoće mora

Na kaštelanskim plažama djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko – dalmatinske županije obavili su tijekom svibnja dva ispitivanja kakvoće mora za kupanje. Prvi rezultati pokazali su da je kakvoća mora u Kaštelima pogodna za kupanje.


Od ove godine Kaštela imaju još jednu plažu na kojoj se mjere ispitivanja kakvoće mora, a riječ je o plaži kraj spomenika u Kaštel Novom tako da se more uzorkuje na 12 lokacija. Prvo ispitivanje na plaži kraj pomenika pokazalo je da je more zadovoljavajuće, a potom i izvrsne kakvoće. Najbolje ocjene ponijele su i plaže u Kaštel Štafiliću – Gabine i Resnik.

U Kaštel Starom na plaži Đardin more je u prvom mjerenju bilo zadovoljavajuće, a onda i dobre kakvoće dok je plaža kraj hotela Palace najprije pokazala izvrsne, a potom dobre rezultate.

Kad su u pitanju plaže u Kaštel Lukšiću, plaža Puntica je je najprije bila izvrsne, a zatom dobre kakvoće. Plaža Šulavi je oba puta bila zadovoljavajuća, a plaža Miljenko i Dobrila je najprije bila izvrsna a potom zadovoljavajuća.

Na Baletnoj u Kaštel Kambelovcu more je bilo izvrsno, a onda zadovoljavajuće kakvoće, dok je plaža Kamp u Kaštel Gomilici bila najprije izvrsna, a onda dobra. Na Gojači je kakvoća bila dobra, a onda zadovoljavajuća, a plaža Torac je stalno imala more izvrsne kakvoće.

Nastavni zavod za javno zdravstvo proveo je ispitivanje kakvoće mora 14. svibnja te 28. svibnja, a najnovije rezultate o kakvoći mora na plažama možete pratiti putem aplikacije


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime