More na Zapadnoj obali danas je bilo fluorescentno-zeleno, doznali smo o čemu se radi

More je danas bilo zaista neobične boje


U ranim poslijepodnevnim satima more kod hotela Ambasador u Splitu poprimilo je neprirodnu, fluorescentno-zelenu boju. Da se nešto neobično događa vidjelo se i po tome što se na mjestu događaja pojavilo i nekoliko policajaca.


EKOLOŠKI INCIDENT U SPLITU? More kod hotela Ambasador fluorescentno-zelene boje, stigla policija

Poslali smo upit Državnom inspektoratu o tome je li obavljen inspekcijski nadzor na toj lokaciji.

Evo što su nam odgovorili.

“Odmah po dojavi Županijskog centra 112 Split o pojavi zelene mrlje u moru kod objekta na početku Zapadne obale u Splitu vodopravna inspekcija Državnog inspektorata, PU Split,  je izvršila inspekcijski nadzor – očevid na navedenoj lokaciji, te utvrdila da je danas rađena vodena proba izvedene hidroizolacije na krovnoj terasi građevine te je u tu svrhu korištena žuta ekološka fluoroescentna boja.Nakon izvršene vodene probe voda je puštena u sustav oborinske odvodnje prema projektnoj dokumentaciji. Radove vodene probe je izvodila ovlaštena tvrtka. Kao posljedica ove vodene probe, u ovom konkretnom slučaju nije bilo onečišćenja mora opasnim tvarima, niti je bilo zagađivanja okoliša sa štetnim posljedicama na kakvoću mora.”

Iz splitske policije su nam potvrdili da su bili na mjestu događaja, ali da nije bilo elemenata kaznenog djela. Kazali su nam da su na mjestu događaja zatekli vodoprivrednu inspektoricu, kao i djelatnike Lučke uprave.Moja reakcija na članak je...
Vau
8
Haha
3
Hagić
1
Hmmm
2
Plač
2
Grrr
17
Molim?
6

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime