Muškarac (44) kojega je u četvrtak na autobusnom kolodvoru pretukao 17-godišnjak, podlegao je težini ozljeda te je u noći s nedjelje na ponedjeljak preminuo.

Mladić od 17 godina učenik je trećeg razreda srednje Tehničke škole u Zadru, a to je za Zadarski list potvrdio i ravnatelj Denis Prusac.

– Doista smo svi u šoku. Svi moji kolege nastavnici i profesori, a i ja zbog toga što s tim našim učenikom nikada nije bilo nikakvih problema. Nije se ni po čemu izdvajao od ostalih. Bio je po svemu prosječan, pa i po svom školskom uspjehu. Stvarno mi nije jasno što se tu dogodilo i jako mi je žao. Još uvijek ne znamo točne okolnosti događaja – rekao je ravnatelj Denis Prusac, dodajući kako će učenik biti isključen iz škole, ali će imati pravo polaganja razreda.

Maloljetnik je zadržan na 30 dana u istražnom zatvoru zbog opasnosti utjecanja na svjedoke.

Protiv njega je prvotno bila podnesena kaznena prijava za nanošenje osobito teških tjelesnih ozljeda, a koja će, kako doznajemo iz Županijskog državnog odvjetništva, biti prekvalifiricana u nanošenje osobito teških tjelesnih ozljeda sa smrtnim posljedicama.

– Uslijed promjene okolnosti ponovno ćemo ispitati maloljetnika te će se provesti sudsko medicinsko vještačenje kao i obdukcija. Ovim bi se trebao utvrditi točan uzrok smrti, odnosno je li osoba preminula od udarca kojega je zadao maloljetnik ili od udarca glavom u pod, rekao je Denis Sokol, Županijski državni odvjetnik.

Dodao je kako je napadnuti muškarac zadobio samo jedan udarac, a tek nakon što obdukcija završi bit će poznato je li on zadan, kako se špekulira, bokserom ili nečim drugim, javlja Zadarski list.

– Maloljetnik nije do sada poznat policiji niti je u ikakvoj evidenciji te nije riječ o nekom tko je problematičan, rekao je ranije Sokol.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime