‘Mirovinsku reformu pokušat će se na juriš progurati u Saboru’

Skratit će se vrijeme rasprave sa zainteresiranom javnošću - kaže Silvano Hrelja


Predsjednik Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) Silvano Hrelja izjavio je da će vladajući javnu raspravu o mirovinskoj reformi skratiti na tri tjedna, nakon toga će je na juriš pokušati progurati u Hrvatskom saboru kroz dva čitanja.


Gostujući u Intervjuu tjedna Hrelja je rekao da stvarna javna rasprava o mirovinskoj reformi neće početi dok se ne zadovolji osnovna forma, odnosno dok resorno ministarstvo na svojim stranicama ne objavi paket zakona koje je najavilo, javlja HRT.

Predsjednik HSU-a smatra da je javna rasprava zasad počela samo medijski jer su, dok se ne objavi paket zakona, moguće izmjene na osnovi reakcija od različitih skupina.

Hrelja, međutim smatra da je za kvalitetno donošenje paketa zakona koji uobličuju mirovinsku reformu prekasno jer imamo relativno kratko vrijeme.

– Skratit će se vrijeme rasprave sa zainteresiranom javnošću, najvjerojatnije na tri tjedna i onda će se na juriš to pokušati progurati kroz dva čitanja – rekao je Hrelja.

Prema njegovim riječima, to nije dobro jer ozbiljne zemlje prvo izađu sa svim prijedlozima, izračunima i simulacijama i stave ih pred socijalne partnere ili pak socijalni partneri dogovaraju svaki članak zakona.Hrelja smatra da mirovinska reforma ne donosi boljitak većini.

– Ako su odlučili da će srušiti drugi stup i svima dati pravo na dodatak od 27 posto na mirovinu iz prvoga stupa, sumnjam da će to biti bolje jer neka druga politika će reći nema novca pa ćemo smanjiti taj dodatak – istaknuo je Hrelja.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime