Ministarstvo turizma: Prihodi u prvih šest mjeseci 2018. veći za 10 posto

Rast prihoda od stranih turista zabilježen je i u drugom tromjesečju


Prihodi od stranih turista, prema podacima Hrvatske narodne banke (HNB), u prvih šest mjeseci 2018. godine, iznosili su 3 milijarde eura, što u odnosu na isto razdoblje prošle godine predstavlja rast od 10 posto, odnosno prihodovano je 276 milijuna eura više, priopćilo je u nedjelju Ministarstvo turizma RH.

Rast prihoda od stranih turista zabilježen je i u drugom tromjesečju pa je od travnja do lipnja ostvareno 2 milijarde i 558 milijuna eura prihoda od turizma, što je 9 posto više nego li u istom razdoblju, odnosno 222 milijuna eura više, navodi ministarstvo.

Udio prihoda od turizma u BDP-u iznosio je u tom razdoblju 19,7 posto, odnosno 1,6 postotnih poena više nego li prošle godine u istom razdoblju, ističe se u priopćenju.

Ministar turizma Gari Cappelli nagasio je kako smo u ovom trenutku već premašili 100 milijuna noćenja i to mjesec dana ranije nego li protekle godine.

– To nas posebno veseli, jer smo u prvoj polovici ove godine ostvarili 3 milijarde eura prihoda od stranih gostiju, što je 10 posto više nego li u istom razdoblju prošle godine – istaknuo je ministar Cappelli. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime