Podijelite

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara i potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar obišli su jutros Žnjanski plato.

– Prije osam mjeseci kad sam bio ovdje, vladao je kaos i bezakonje. Sada je puno ljepše i prekrasno je. Bilo je puno skeptika kad smo gradonačelnik Andro i ja najavili kako će ovo lijepo izgledati, nitko nije vjerovao. Ali dobra suradnja između gradonačelnika i mene, između Grada i ministarstva, urodila je plodom i nema više bezakonja i nereda. To nam je bio cilj i ostvarili smo ga. – kazao je Štromar. Dodao je i da se radi o prekrasnoj plaži, a nada se da će za dvije godine, Žnjan postati najljepša plaža na Mediteranu.

– Ovo je dokaz drugima koji rade bespravno da za takav nered nema mjesta u ovoj državi i da moramo očuvati ovaj prostor i ostaviti ga budućim naraštajima. – kazao je Štromar.

Upitan mogu li se procedure vezane uz bespravnu gradnju ubrzati te kako komentira izgradnju mjenjačnice na Marmontovoj ulici koja je izgrađena bez ikakvih dozvola kazao je:

– Imamo puno posla u Ministarstvu, puno bespravne gradnje, imamo naše ljude na terenu, oni rade, imamo dosta prijava, ali svi će doći na red. – kazao je.

Gradonačelnik Splita vratio se na temu Žnjana.

– Kao što je i rekao ministar, prije osam mjeseci nije bilo puno optimista, ali upornošću, preciznim praćenjem procedura i kvalitetnom suradnjom, ostvarili smo cilj. Znači, može se. Pratimo proceduru. Naši zakoni nisu toliko loši kao što neki govore. – zaključio je Opara.

Na opasku novinara kako na plaži nedostaje hlada, gradonačelnik je kazao:

– Kad bih imao čarobni štapić, posadio bih ovdje jednu šumu. – kazao je i dodao kako se trebamo stpiti i pričekati, jer će konačno projektno rješenje, po želji građana, pokrivati i taj dio.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime