Ministar potpisao odluku o prestanku važenja nužnih epidemioloških mjera za područje Splitsko-dalmatinske županije

Odluka je stupila na snagu u ponoć


Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović potpisao je odluku o prestanku važenja Odluke o uvođenju nužnih epidemioloških mjera na području Splitsko-dalmatinske županije, i to na prijedlog Stožera civilne zaštite SDŽ. Odluka je stupila na snagu u ponoć.


Podsjetimo, na području Splitsko-dalmatinske županije od četvrtka ukinute su epidemiološke mjere koje se odnose na zabranu posjeta domovima za starije i izlazaka korisnika iz njih, doznaje se od načelnika županijskog Stožera civilne zaštite Luke Brčića.

“Stožer Civilne zaštite RH prihvatio je zahtjev našeg županijskog Stožera da se omogući posjet domovima za starije i izlasci korisnicima iz tih domova i od sutra ta epidemiološka mjera iz kolovoza prošle godine prestaje važiti u našoj županiji” rekao je Brčić za Hinu.

Dodao je da se prestanak važenja te epidemiološke mjere odnosi na četrdesetak ustanova na području Splitsko-dalmatinske županije, to jest na domove za starije, na socijalne ustanove, kao i na privatne ustanove koje skrbe o starijima.

Brčić je objasnio kako je Nastavni zavod za javno zdravstvo RH imao stav da se pod određenim kriterijima mogu izvan snage staviti epidemiološke mjere u Splitsko-dalmatinskoj županiji koje se odnose na domove za starije i socijalne ustanove.“Na temelju takvog stajališta Nastavnog zavoda za javno zdravstvo RH mi smo se obratili Stožeru civilne zaštite RH da prestane važiti ta epidemiološka mjera i nacionalni Stožer je prihvatio naš prijedlog”, rekao je Brčić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
30
Haha
4
Hagić
12
Hmmm
5
Plač
3
Grrr
15
Molim?
6Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime