Podijelite

Na veliko požarište kod Omiša stigao je iz Ploča ministar obrane Damir Krstičević. Konstatirao je kako se danas pokazao efikasnim sustav domovinske sigurnosti i kako je požar pod kontrolom.

-Stalno sam u kontaktu s vatrogasnim zapovjednicima. Znate da smo uspostavili sustav domovinske sigurnosti i sinergiju cijele države, lokalne zajednice. Imali smo danas ogroman požar. Najveći požar ovog ljeta. Od početka je bilo jako puno snaga na terenu i ja bi još jednom čestitao i zahvalio svim vatrogascima. Vidim da je požar pod kontrolom.

Angažirali smo jako puno zračnih snaga, tu je bilo 5 kanadera i 2 air tractora. U sinergiji sa zemaljskim snagama požar je stavljen pod kontrolu. Jasno, bura je tu i moramo i dalje biti oprezni. Cijeli sustav smo stavili u veću spremnost. Imamo sada 10-15 dana i vrlo je bitno otkriti požar na vrijeme. Mislim da smo to danas i napravili te smo popodne angažirali i zemaljske snage te hrvatsku vojsku kao dodatnu na požarištu. – rekao nam je ministar Krstičević.

Na konstataciju da je ovo jedan novi pokazatelj postupanja na intervencijama odgovorio je:

– Imamo novo vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama. Imamo i zapovjedno vozilo Splitsko dalmatinske županije na terenu. Znači imamo dosta poboljšanja, ali i dalje moramo biti oprezni i spremni. Sustav se treba graditi dalje. Vidimo događanja u cijelom svijetu s elementarnim nepogodama i mi moramo biti spremni. Zato je tu sustav domovinske sigurnosti kao koncept i partner za sigurnost. Svatko treba odraditi svoj dio posla i biti na terenu te upravljati, zapovijedati i kontrolirati situacijom na terenu. Zato sam i danas tu stigao da vidim koje ćemo daljnje korake trebati poduzeti. – zaključio je ministar.Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime