Posljednjih dana policija upozorava građane putem medija na opasnosti vožnje pod utjecajem alkohola. Povodom narodnog običaja krštenja mošta (Martinja) i očekivano povećanog broja sudionika u cestovnom prometu koji su konzumirali alkoholna pića, s ciljem preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, MUP će svoje aktivnosti dodatno usmjeriti na sprečavanje i kažnjavanje vožnje pod utjecajem alkohola.

Iako bi se moglo očekivati da će se svi javni dužnosnici pridružiti upozorenju, saborski zastupnik HDZ-a Damir Felak i ministar gospodarstva Darko Horvat učinili su suprotno – pozvali su policiju da ovih dana progleda kroz prste “onima koji će malo više potrošiti mošta ili vina”.

– Zamolio bih načelnika policijske uprave da ovih dana njegovi djelatnici budu malo milostivi i da progledaju kroz prste onima koji će malo više “potrošiti” mošta ili vina jer, kao što svi znamo, potrošnja je pokretač gospodarstva i puni državni proračun te utječe na rast BDP-a.

Stoga, uz preventivu, budimo malo milostivi ovih dana i budimo milostivi prema onima koji puno troše, – rekao je uz smiješak Felak, a njegove riječi prenosi epodravina.

Portal upozorava kako nije primjereno pozivati na gledanje kroz prste alkoholiziranim vozačima, pogotovo kada je prošle godine gotovo 25 posto svih nesreća izazvano vožnjom pod utjecajem alkohola.

Felaka podsjećaju i da što se punjenja proračuna tiče, kazne neodgovornim vozačima isto su tako dobar način da se to učini.Nakon njegovog govora u zamolbi ga je podržao i ministar gospodarstva, maloga i srednjega poduzetništva i obrta Darko Horvat.

– U nadi sam da će stvarno policijska uprava poslušati i zapamtiti vaše rečenice, – rekao je ministar.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime