Ministar Butković: Osuđujem ovakav prosvjed i blokiranje prometnica usred sezone!

Rekao je da će Prometna inspekcija nastaviti s kaznama za ilegalno obavljanje taksi prijevoza

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković u Rijeci se obratio medijima povodom prosvjeda taksista protiv Ubera koji su danas organizirani u Dubrovniku, Splitu i Zagrebu


– Osuđujem ovakav prosvjed i blokiranje prometnica usred sezone. Ne mogu podržati da se na ovakav način izražava nezadovoljstvo, pozivam one koje su organizirali prosvjed da se raziđu -, kazao je Butković, piše Dnevnik hr.

Ponovio je kako je prometna inspekcija podnijela optužni prijedlog protiv Ubera.

– Uber je nezakonit. 18 vozila je isključeno iz prometa, a mi smo u pripremi novog zakona -, kazao je Butković.

Rekao je da će Prometna inspekcija nastaviti s kaznama za ilegalno obavljanje taksi prijevoza te istaknuo kako će novi zakon definirati kako će netko poslovati na tržištu.

– Doći će do djelomične liberalizacije tržišta. Pričekajmo da krene jesensko zasjedanje Sabora -, rekao je Butković.


Kazao je kako je prosvjed jedna ružna slika Hrvatske.

Kazao je da se prema njegovim informacija taksisti prosvjednici razilaze.Prosvjedi u Dubrovniku, Splitu i Zagrebu

Podsjetimo, na dijelu ceste između Župe dubrovačke i Konavala 180 taksista od 8 sati blokiralo je promet prema Zračnoj luci Dubrovnik pa je trebalo dosta strpljenja na putu do Čilipa. Policija je puštala jednu po jednu prometnu traku.

Nekoliko stotina taksista sa šireg splitskog područja nešto iza 9 sati započelo je prosvjed pred zgradom Uprave splitske Zračne luke u Kaštelima. Pomoćnik direktora luke Pero Bilas potvrdio je da unatoč tome taksisti nisu blokirali promet jer se sve aktivnosti u zračnoj luci odvijaju normalno, piše Dnevnik.hr

Kad je riječ o prosvjedu taksista u Zagrebu, Tomislav Krznarić, zamjenik predsjednika Udruženja radio taksija Zagreb, kazao je za DNEVNIK.hr da se prosvjeduje protiv Ubera, ali da nisu zakrčene nikakve ceste, već da se voze u krug po kružnom toku ispred Zračne luke Franjo Tuđman. Promet je usporen, ali nije blokiran.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0