Član Gradskog odbora SDP-a Split i potpredsjednik SDP-a Splitsko-dalmatinske županije Božo Miletić, odgovorio je predsjedniku HDZ-a Bačvice Nenadu Perišu koji je jučer kazao da bi netko trebao ekipi iz SDP-a reći da je komunizam propao.

Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Neka se Nenad Periš pozabavi rizicima zbog opasnog otpada s Karepovca, a komunizam prepusti upućenijem od sebe – Andreju Plenkoviću.

Bilo bi mi draže da se umjesto javljanjem o propasti komunizma od prije tri desetljeća gospodin Nenad Periš iz HDZ-a Bačvice pozabavi javljanjem o mogućim rizicima po život i zdravlje zbog ilegalnog odlaganja opasnog otpada na Karepovac. Neka komunizam i pad Berlinskog zida ostavi upućenijem od sebe, premijeru i predsjedniku HDZ-a Andreju Plenkoviću, koji je 1989. godine, u kojoj je pao Berlinski zid, u objavljenom radu citirao Karla Marxa i Edvarda Kardelja.

Ne iznenađuje me da gospodin Nenad Periš optužuje SDP za “venezuelansku školu” kad je HDZ-ova vlast kao predsjednika priznala tamošnjeg američkog političkog manekena Juana Guaida. Podržali su potrčka kao što su i oni sami. Šalju hrvatske vojnike u Afganistan da sudjeluju u ratu koji i Amerikanci smatraju izgubljenim i pregovorima s talibanima traže način da se od tamo izvuku. Za razliku od predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, SDP-ov predsjednički kandidat Zoran Milanović je jasno rekao da rat u Afganistanu nije naš rat.

Gospodin Nenad Periš ima obraza govoriti o ekonomiji nakon što su HDZ-ovci dva puta do temelja devastirali hrvatsku i posebno splitsku ekonomiju, prvi put “kutlizacijom” kroz pretvorbu i privatizaciju devedesetih godina, a poslije “sanaderizacijom”. Sad su na putu da svoj “uspjeh”, a katastrofu za Hrvatsku, još jednom ponove. Svaki put je SDP spašavao ono što je HDZ upropastio. Tako će biti i ovaj put! Nije HDZ-ovcima dosta što su gotovo u potpunosti razorili splitsko gospodarstvo, nego su se još bili uhvatili i uništavanja turizma kao jedine preostale vitalne grane splitske privrede, i to udarajući na najslabije – male iznajmljivače! Tu im se prvi odlučno suprotstavio splitski SDP, te su na kraju i HDZ-ovci na Gradskom vijeću kapitulirali dižući ruke za to da paušal ostane isti.

Plaćanje koncerta Marka Perkovića Thompsona na Rivi iz gradske blagajne još je jedan dokaz da HDZ ostvaruje vlastiti probitak preko leđa građana Splita. Poslušničku politiku svoje vlasti prema stranim gospodarima HDZ-ovci sada žele, na račun svih nas u Splitu, prekriti “domoljubnim” plaštom “ukrašenim” s nekoliko “starih hrvatskih pozdrava”, i to sve kako bi pokazali da Kolinda Grabar Kitarović spada u veće domoljube od Miroslava Škore. Neka se Andro Krstulović Opara, Nenad Periš i ostali splitski HDZ-ovci udvaraju Kolindi Grabar Kitarović kao nekad Ivi Sanaderu, ali na svoj a ne na zajednički račun! Neka sami razapinju šator svog cirkusa, koji bi bio smiješan da nije tragičan za Split i Hrvatsku! – poručio je Miletić.