Kandidat za predsjednika Republike Zoran Milanović dao je izjavu za novinare u Novoj Gradiški. Komentirao je sudsku praksu vezanu uz pozdrav “Za dom, spremni”, objavu predsjedničine kandidature, kao i prelazak Siniše Varge i Milanke Opačić u stranku Milana Bandića, piše N1.

Na pitanje očekuje li da MUP i policija reagiraju u skladu sa presudama Visokog upravnog i Ustavnog suda vezanim za pozdrav “Za dom spremni” odgovorio je da sve ovisi o vodstvu.

– Kad budemo imali vodstvo koje se drži zakona i Ustava onda će se i oni odgovorni ponašati tako. Nažalost, previše se osluškuje politika i u policiji. Ne kažem da je policija politička, ali i to su ljudi. I gledaju sebe i svoje karijere. Ali, bilo bi dobro kad bi postojao nekakav kontinuitet upravljačke kulture u Hrvatskoj. Zato imamo pretpostavke, čak i ako ne shvaćamo stvari bez sudskih odluka. Meni su jasne i bez sudskih odluka. Dakle, to je službeni pozdrav jedne zločinačke organizacije koju takvom smatra cijeli civilizirani svijet, moderni svijet kojem će Hrvatska jednom za svagda pripadati kad ja budem predsjednik – rekao je Milanović.

Komentirao je i odluku aktualne predsjednice da potvrdi kandidaturu u Hrvatskom tjedniku koji relativizira NDH i Pavelića.

– To je pogrešno i to kao predsjednik Republike nikada neću raditi jer takvim novinama dajete legitimitet. Dakle, s njima naprosto ne razgovarate. Zabraniti ih ne možete i ne trebate, ali razgovarajući s njima, a posebno objavljujete kandidaturu, dajete im na značaju. To je opet prokletstvo aktualnog premijera kojem se to obija o glavu i sam je kriv za to. Sad ne može reći ništa, a vjerojatno kipi od potrebe da se tome suprotstavi, ali ne može. Jer je od početka kovao pakt s vragom, piše N1.

Na upit o Vargi i Opačić, koji su novi članovi stranke Milana Bandića, rekao je da bi trebali vratiti mandate.– To je moja nelagoda. S time što nisu isti. Dakle, Milanka Opačić je u stranci bila potpredsjednica kad ja vjerojatno nisam bio ni član. Varga je drugo, ja sam do sada bio dosta obazriv. Ali sada mogu poručiti. Dakle, svatko tko nije izbačen iz stranke, ukoliko odluči promijeniti kormilo i komandu odnosno zbor, treba vratiti mandat. Ja sam u dva navrata 2015. i 2016. dobio možda i daleko najviše preferencijskih glasova kao predsjednik stranke, ali kao predsjednik stranke. Dakle, na paralamentarnim izborima, na listi koju sam nosio odnosno bio prvi. Ni ja ne bih imao pravo otići iz stranke, otići nekome drugome i zadržati taj mandat, a posebno ne oni koji su dobili puno manje ili nisu dobili ništa. Dakle, vratite mandate, kolegice i kolege, to je jedino pošteno što možete napraviti – poručio je Zoran Milanović.


1 KOMENTAR

  1. Misli da je jos uvijek sef Opacicki, Vargi…. a oni u drugoj stranci.
    Ne misli sto ce oni njemu odgovoriti da i oni skupe politicke poene?!
    A svasta znaju. Milanovic je vrlo kratkovidan.

Comments are closed.