Milanović otkrio hoće li se kandidirati na nadolazećim predsjedničkim izborima

"Ja ne mogu prestati razmišljati o društvu u kojem se nalazim" - rekao je Milanović

Bivši premijer i bivši predsjednik SDP-a, Zoran Milanović, gostovao je u Dnevniku Nove TV i komentirao aktualnu političku situaciju, kao i svoju budućnost u politici.


Komentirajući spor Hrvatske i Slovenije oko arbitražne presude, Milanović je rekao da se na to ne bi previše obazirao. “Slovenci su baš dobri susjedi. Postoje tu neki kompleksi. Sjetite se slučaja Ljubljanske banke, on je završio jako loše za Sloveniju. Ali na Europskom sudu za ljudska prava”, rekao je Milanović, nekadašnji premijer i bivši predsjednik SDP-a, gostujući u Dnevniku Nove TV.

Milanović se ne obazire previše na upozorenje Jean-Claudea Junckera, predsjednika Europske komisije, jer kaže da je Hrvatska bila ucijenjena ugovorom o arbitraži. “Mi smo na taj ugovor morali pristati, pristale su skoro sve stranke u parlamentu. Nakon toga smo se dogovorili oko arbitara. Ti arbitri su uhvaćeni u varanju što su priznali svojim ostavkama. Kako nakon toga netko tko drži do prava, morala i vjerodostojnosti sudovanja može tvrditi da je ta presuda validna ja ne znam”, rekao je Milanović, dodajući da oko toga gotovo svi u Hrvatskoj razmišljaju isto te da mu nije jasno kakve bi Hrvatska posljedice mogla trpjeti.Dodao je da se nema smisla svađati te da Vlada u ovom trenutku radi ono što može raditi jer “situacija nije dramatična”.

Komentirajući današnju hrvatsku vanjsku politiku, Milanović je rekao da treba slijediti svoje interese. “Moraš se boriti za svoje interese. Kada čujem da netko slijedi Bruxelles ne osjećam se dobro”, kaže Milanović, dodajući da odnosi sa susjedima i nisu tako loši da se ne bi moglo normalno živjeti.

Kritizirao je i neke poteze predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović, poput inzistiranja na Inicijativi triju mora, što je nazvao “starom tlapnjom”.  “Nama je Jadran dosta. To je smiješna ideja kojom prije svega na živce idete Berlinu, pa čak i Moskvi. To je nepotrebno, drži se svoga”, kaže Milanović.

Odgovorio je i na pitanje hoće li se kandidirati na predsjedničkim izborima. “Ne mislim ići u predsjedničku utrku i u ovom mi trenutku to zvuči jako daleko. Utjecaj, ugled, snaga, ako ljude moraš uvjeravati da si jak, to je kao da ljude moraš uvjeravati da si dama. Ja o sebi ne mogu govoriti. O tome tko sam bio govorit će vrijeme. Već govori”, rekao je Milanović.“Ja ne mogu prestati razmišljati o društvu u kojem se nalazim”, dodao je.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0