Udruga GONG je prijavila ministre Tomislava Ćorića, Josipa Aladrovića i Olega Butkovića, kao i načelnika Glavnog stožera Oružanih snaga Roberta Hranja te predsjednika RH Zorana Milanovića, Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Prijavili su ih zbog, kako se navodi u priopćenju Gonga, kršenja propisa o sukobu interesa uslijed boravka i druženja u tzv. klubu uhićenog Dragana Kovačevića.

Traže očitovanja o Turudićevom boravku u Kovačevićevom klubu

Također, Gong je zatražio očitovanje Županijskog suda, Državnog sudbenog vijeća i Udruge hrvatskih sudaca o kršenju Kodeksa sudačke etike suca zbog boravka i druženja suca Ivana Turudića u spomenutom klubu.

Gong: Zabrinjava informacija da su morali ostavljati mobitele na ulazu

U priopćenju Gonga stoji da, koliko je poznato javnosti, klub nije bio registriran za ugostiteljsku djelatnost koja se odvijala tamo. Posebno je sporno, stoji u priopćenju, druženje i nepoštivanje propisanih mjera u vrijeme lockdowna, dok su na snazi bile različite restrikcije za sve građane/ke i zabrana rada ugostiteljskih objekata.

Foto: Index

Također, prema pisanju medija, Kovačević je svoje goste u tzv. klubu na zabavama častio hranom i pićem, što otvara pitanje i mogućeg neprimjerenog darivanja, što je Zakonom o sprječavanju sukoba interesa zabranjeno, priopćio je Gong.

Ako nije bila riječ o darivanju, nameće se pitanje jesu li dužnosnici plaćali hranu i piće te jesu li im izdani računi. Isto tako, zabrinjava informacija iz medija da su posjetitelji kluba morali ostavljati službene mobitele na ulazu kluba, što otvara pitanje što se to moralo pod svaku cijenu sakriti, stoji u priopćenju.Ćorić je Gongu posebno problematičan

Posebno nam je sporna uloga ministra Ćorića zaduženog za energetiku, u čijem je resoru je i Janaf. U trenutku kada on, navodno, boravi u tom klubu, odlučuje se o imenovanjima članova Uprave Janafa. U isto vrijeme je ministar i na čelu Povjerenstva koji provodi intervjue s kandidatima i potpisuje zaključak koji ide prema vladi s prijedlogom Uprave, a s istim tim čovjekom, kojeg zapravo predlaže, druži se u klubu, stoji u priopćenju, prenosi Index.

Kada je riječ o sucu Turudiću, ukupna vjerodostojnost pravosuđa ovisi i o vjerodostojnosti i ugledu svakog pojedinog suca, pogotovu onih sudaca koji sude u velikim korupcijskim predmetima, a istodobno su i predsjednici sudova, zaključuje se u priopćenju Gonga.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime