Milanović intezivirao kampanju: “Korupcija je lijepo ime za ono što narod zove lopovluk. Kao predsjednik Republike upozoravat ću na probleme i lopovluke”

Rekao je da je glasnogovornik građanske Hrvatske i da njegov karakter nekada satire njegova leđa kao mlinski kamen, ali da bez karaktera nema ničega pa ni prvog koraka za borbu za otvoreno društvo

Predsjednički kandidat Zoran Milanović održava prvi predizborni skup. Pokretanjem internetske stranice i jumbo plakatima postavljenim diljem zemlje predsjednički kandidat kojeg podupire 13 stranaka intenzivirao je svoju kampanju.


U uvodnom govoru dotaknuo se brojnih tema.

“Ratovi su pobogu gotovi, u tim ratovima smo pobijedili i ne treba ih produžavati. Onima koji su se borili i dali doprinos vječna zahvalnost. Nakon 30 godina moramo ništa više nego stvarati noromalnu državu gdje ćemo se probuditi za mjesec i pol dana i reći: Ovo je imalo smisla”, istaknuo je Zoran Milanović.

“Moje najmoćnije oružje će biti moj govor. To je ono što predsjednik ima, a ako nema ništa mu ne pomaže, a posebno ne veće ovlasti. Bit ću neka vrsta vrhovnog pravobranitelja Hrvatske, njezinog naroda, građana. Tu predsjednik može najviše – upozoravati na probleme malog čovjeka koji živi od rada, a ne od zastare, ne od nedostatka dokaza”, rekao je.

Osvrnuo se i na situaciju u pravosuđu riječima da u Hrvatskoj povjerenje u pravosuđe ne postoji, prenosi N1. “Kao predsjednik Republike upozoravat ću na probleme i lopovluke”, rekao je i istaknuo važnost izgradnje institucija države.

“Korupcija je lijepo ime za ono što narod zove lopovluk, to je nagon da se uzima tuđe, da se uzima iz zajedničke blagajne. Godinama gledamo kako ljudi na vlasti, oko i pri vlasti izvlače ogromnu materijalnu korist i onda  se onima koji ih prozivaju smiju u lice i rugaju im se. To izaziva bijes i to nije normalna Hrvatska i to ću mijenjati govorom, stavom, gardom, a ne lupanjem šakom po stolu, ne upadanjem na sjednice Vlade jer mi tamo nije mjesto. S Vladom ću koliko je moguće surađivati”, rekao je.


Rekao je da je glasnogovornik građanske Hrvatske i da njegov karakter nekada satire njegova leđa kao mlinski kamen, ali da bez karaktera nema ničega pa ni prvog koraka za borbu za otvoreno društvo.

“Živjeli i vidimo se u boljoj Hrvatskoj, zaključio je.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

1 KOMENTAR

  1. e moj milanoviću i ti si za uhljebe…. zanima nas čemi služi 21 županija, 573 grada i općine i 9000 zastupnika u rvata… i zašto smo najgora država evropue u rangu smeća iz koje mladi bježe gladni kruha…

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime