Poznate splitske pekarnice Biškić uskoro zatvaraju svoja vrata. Kruh, peciva i burek Splićani više neće moći kupiti u omiljenoj pekari, no to ne znači da gase svoju proizvodnju. Umjesto maloprodaje, prelaze na - veleprodaju.
Čini se da je i za ovu legendarnu pekaru bila kobna - korona. U školama nema odmora, velike tvrtke čiji su zaposlenici inače u pauzama za marendu kupovali kod Biškića, sada rade od kuće. Vlasniku tako nije preostalo drugo doli učiniti nešto po tom pitanju.
Do kraja siječnja još su otvorene trgovine u Slavićevoj i Ulici Kroz Smrdečac.
"U principu ne zatvaramo, zatvaramo samo maloprodaju. Nastavljamo kao veleprodaja. Radit ćemo proizvode koji će ići kao veleprodaja, nećemo imati maloprodajne dućane. Samo mijenjamo princip rada. Korona je malo sve okrenula. Nama su dućani ovisili o ljudima koji su radili u bankama, ovisili su i o školama. Sada škole nemaju odmora, banke imaju rad od kuće, i sve je to malo po malo utjecalo. Ali, nismo mi jedini", kaže nam vlasnik Zdravko Biškić.
Puno je tu faktora koji su utjecali, kaže nam sugovornik.
"Ne gasimo, samo ćemo se specijalizirati, imat ćemo par proizvoda, neće više biti kruha. Veleprodaja će biti usko specijalizirana, radi se o burger pecivu, pecivu i lepinjama. Burek kao proizvod koji smo dugo radili će se moći kupiti u Domovinskog rata, to će biti radnja koja će raditi samo taj proizvod, bit će zapravo buregdžinica. Pomalo se okrećemo, a hoće li to dati pozitivne rezultate, to je pitanje. Dođe i vrijeme kad treba stati, najteže je procijeniti kad je taj trenutak", kaže nam sugovornik.