Mesić: “Moram razmisliti hoću li se kandidirati protiv Kolinde Grabar Kitarović”

Bivši predsjednik komentirao je sukob predsjednice i premijera te otkrio svoje mišljenje o inicijativi Narod odlučuje

Bivši predsjednik Hrvatske, Stjepan Mesić, je prilikom gostovanja na RTL Direktu kazao kako mora razmisliti o kandidaturi protiv sadašnje predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović na predstojećim predsjedničkim izborima.


Na pitanje tko bi bio dobar protukandidat Grabar Kitarović, kazao je da neki spominju njega kao opciju.

– Više se njih spominje. Spominju čak i mene. Ja mogu ustvari biti jer je došlo do promjene ustava u mom mandatu. Moram razmisliti bih li se prihvatio toga, ali ne razmišljam o tome baš ozbiljno. No vidio sam jednog premijera koji je izabran s 92 godine u Maleziji. – rekao je Mesić.

Nije želio komentirati rad predsjednice.

– Ne bih komentirao njen prvi mandat jer nije završio. Ne znam je li itko u svijetu radi ovo, ove turneje. Sistem da se ured izmješta, to je novum u zakonu. Ali to je politička odluka koja se ne sukobljava sa zakonom. – zaključio je Mesić.

O sukobu premijera i predsjednice.– Upravo zato što Ustav točno definira odnose nema ni jednog razloga za ovo prepucavanje do kojih dolazi sad. Više se ovdje radi o osobnim interesima i pozicioniranju. Predsjednica radi na svojoj promociji da bi osvojila drugi mandat. – kazao je.

Komentirao je i referendumsku inicijativu Narod odlučuje.– Ja bih se teško mogao ovdje puno izjašnjavati. To je promašena akcija. Ovdje se radi o tome da se ukloni Plenković i vlada jer je postao smetnja ultrakonzervativnim snagama. Predsjednica i o tome mora ozbiljno razmisliti. – rekao je Mesić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime