Pobjedom od čak 6:2 u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka protiv prvaka Njemačke, ekipe SKV Rot Weiss Zerbst 1999, kuglači Mertojaka okončali su svoj ovogodišnji nastup u tom prestižnom natjecanju. Nakon pobjede na XXX Europa kupu i osvojene europske klupske titule, dvostruke pobjede protiv predstavnika Češke, TJ Lokomotiv iz Češke Trebove u osmini finala, prvak Njemačke ipak se pokazao kao veća prepreka za ulazak u završnicu Lige prvaka, i to prvenstveno zahvaljujući domaćoj pobjedi od maksimalnih 8:0.

Treba čestitati izvrsnim kuglačima sa Mertojaka, koji se nisu unaprijed predali već su dali sve od sebe kako bi nadvisli sjajnu ekipu iz Zerbsta, trostrukog pobjednika Lige prvaka. Rezultat je bio neizvjestan do samog kraja, Mertojak je u prvom bloku poveo sa 2:1 (šteta što Marinović nije imao svoj dan), ustrajnošću u igri i igračkoj kvaliteti koju nesumljivo imaju, kuglači Mertojaka su na kraju došli do visoke pobjede, te još jednom potvrdili da spadaju u sam vrh kuglačke elite Europe. Treba istaknuti da su bili lišeni i pomoći svojih vjernih navijača čije bi im zdušno navijanje sigurno dalo još više poticaja u kvaliteti igre, a zbog izrečene mjere zabrane nazočnosti gledatelja na ovoj utakmici.

Svoje dojmove iznio nam je Boris Benedik, slovensko pojačanje u redovima Zerbsta, koja u stvari čini i reprezentaciju Njemačke:

– Šteta što publika nije mogla biti na kuglani radi situacije na prethodnoj utakmici, jer ako nema prave publike nema ni prave utakmice.Kuglana je bila dobro pripremljena ali jako zahtjevna i trebalo je znati odigrati maksimalno. Mi smo danas odigrali kako treba, dva boda smo uhvatili i plasirali se u polufinale. Čestitam Mertojaku na pobjedi, stvarno su se borili do kraja i još jednom ističem da je šteta što nije bilo navijača koji znaju napraviti onakvu atmosferu koju samo Dalmatinci mogu napraviti. Sada igramo final four u Zaprešiću i to prvo polufinale protiv domaćina, to nam je najvažnije u sezoni i smatram da imamo dovoljno iskustva i znamo kako se pripremiti za tako velike završnice te da na taj susret dođemo maksimalno pripremljeni.

Jedan od najboljih igrača Mertojaka, Nikola Muše, rekao nam je:

– Velika šteta, ovaj susret sa Zerbstom odlučen je u prvoj utakmici u Njemačkoj kad smo propustili osvojiti dva već gotovo dobivena poena. Danas smo odigrali dobro, zadovoljan sam, pobjediti ovako jaku momčad rezultatom 6:2 i to na teškoj kuglani koja je bila spremna ali ne onoliko dobro koliko to može biti. Još jednom se vraćam na prvi susret, da smo dobili ta dva poena, siguran sam da bi danas mi slavili, uvjeren sam sto posto, jer bi dali svi još veći doprinos za 20-30 čunjeva za rezultat 7:1. Nažalost ambijent nije bio onakav kakav je uz naše navijače uz njih je sve ljepše i bolje. Zadovoljan jesam, oni idu dalje, ali dobiti takvog Zerbsta, takvu jednu ekipu, u Splitu, to je vrhunska stvar. To je nama jedan veliki plus za naš klub i za naš taj mali Split u kuglačkom svijetu.

Rezultati:

IVAN TOTIĆ-MATHIAS WEBER -3:1 (628:588),
NIKOLA MUŠE-THOMAS SCHNEIDER – 3:1 (626:607)
HRVOJE MARINOVIĆ – MANUEL WEISS – 1:3 (624:646)
ANDREJ KOVAČ-JURGEN POINTINGER/FABIAN SEITZ – 3:1 (602:625)
DIMITAR DIMITROVSKI-BORIS BENEDIK 3:1 (597:574)
MIHAEL GRIVIČIĆ-TIMO HOFFMANN – 1,5:2,5 (552:587)1 KOMENTAR

  1. Pozdrav, ja sam gdica SOFIJA ROSA. Iz Zagreba u Hrvatskoj želim dati pouzdano svjedocanstvo o tome kako sam dobio kredit od gospode Vladimire Financial Investor. Dobio sam zajam od 50000 €. NAPOMENA: Ona je pouzdana i autenticna Ako je netko zainteresiran za dobivanje kredita, molimo kontaktirajte njezin VIA EMAIL: vladimirafinancijskiinvestitor@yahoo.com

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime