Medved o stanju objekata na Baniji: “Nije dobro”

"Stanje nije dobro i sveukupno prema evidencijama svih službi 2.231 osoba ima poteškoća sa smještajem" - otkrio je


Nije dobar status objekata na potresom pogođenom području u Sisačko-moslovačkoj županiji, izjavio je u petak načelnik Stožera za otklanjanje posljedica potresa Tomo Medved.


U radijskoj emisiji “Hrvatski radio za Banovinu” Medved je kazao kako je s jučerašnjim danom upućeno ukupno 29.206 prijava za pregled oštećenih objekata, što je povećanje za novih 2699 zahtjeva.

Naveo je kako su statičari dosad pregledali više od 11.800 objekata, a samo jučer izvršili su pregled 1902 objekta.

“Nažalost, kada govorimo o statusu tih objekata stanje nije dobro i sveukupno prema evidencijama svih službi 2.231 osoba ima poteškoća sa smještajem, jer su njihovi objekti privremeno neuporabljivi ili neuporabljivi”, rekao je Medved.

Kao problem je naveo i kontinuitet podrhtavanja u Petrinji i okolici, pa i oko ponoći kada su građani u velikom broju napustili svoje kuće i izašli van.

Istaknuo je da sve službe obilaze ljude s obzirom da svako podrhtavanje donosi nova oštećenja te stvara poteškoće u aktivnostima statičara, koji moraju ponavljati svoje procjene o oštećenju objekata.Medved je istaknuo da su u novim potresima oštećeni objekti u petrinjskoj vojarni gdje su bile smještane osobe čiji su objekti pretrpjeli veća oštećenja, a koji su zbrinuti ili će biti na odgovarajućim lokacijama te u ustanovama, poglavito korisnici doma za starije i nemoćne.

Upozorio je da na ruralnim područjima dio osobe i dalje ne želi napustiti svoje domove te ih je, kao i one koje nadležne službe nisu stigle obići, pozvao da se obrate Stožeru kako bi im se u suradnji sa županijom te gradovima i općinama osigurao smještaj.

Iznio je i podatke po kojima je na terenu ukupno 350 različitih kontejnera ili kamp kućica, a s domaćim proizvođačima dogovorena je izrada i dostava novih kontejnera,

Medved je rekao i kako je od nedjelje u Petrinji organizirana priprema i dostava toplog obroka za stradale u potresu, kao i suhi obrok koji dostavlja Crveni križ, dok je na Stožeru zadaća kako uspostaviti dugoročno održiv taj sustav.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime