Podijelite

Od četvrtka, 17. svibnja do subote, 19. svibnja udruga MoSt u Splitu organizira Međunarodnu konferenciju “Umreženi protiv siromaštva”, koja će okupiti veliki broj organizacija i institucija iz cijele Hrvatske i susjednih država koje se bave problematikom siromaštva.

Prvi dan Konferencije, u četvrtak, 17.05., u prostoru Stare gradske vijećnice na Pjaci, s početkom u 17:00 sati tematski je usmjeren na dobre priče o solidarnosti koje su potekle iz Splita i priče po kojima je Split izniman u suzbijanju socijalne isključenosti. Bit će predstavljeni i sportski projekti socijalnog uključivanja, poput Hrvatske reprezentacije beskućnika te Reprezentacije beskućnika BiH.

Drugi dan, u petak, 18. svibnja, s početkom u 10:00 sati Konferencija se nastavlja u amfiteatru Pomorskog fakulteta na splitskom Sveučilištu (Glavni ulaz A-02 s južne strane PMF-a, Zgrada 3 Fakulteta) gdje će organizatori zajedno s velikim brojem panelista pokušati odgovoriti na sve veće izazove na području suzbijanja siromaštva.

U ime pokrovitelja, sudionike Konferencije će pozdraviti Jelena Hrgović, zamjenica gradonačelnika grada Splita i Katica Lažeta, voditeljica Službe za socijalnu politiku Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH.

U subotu 19.05. održat će se i 2. malonogometni turnir MoSt 2018. s početkom u 9 sati na igralištu OŠ Gripe. Na turniru će, među ostalima, sudjelovati Hrvatska reprezentacija beskućnika, Reprezentacija beskućnika BiH, Udruga Naš Hajduk, Zajednica Susret, Udruga Bilo Srce i Centar za pružanje usluga u zajednici (Ex Centar za odgoj Split). Hrvatska reprezentacija beskućnika i Reprezentacija beskućnika BiH započele su s pripremama za odlazak na Homeless World Cup, koji će se u studenom ove godine održati u Meksiku.

Konferencija „Umreženi protiv siromaštva“ se organizira pod pokroviteljstvom Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku RH i Grada Splita te uz financijsku podršku Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva. Ovaj događaj je tek jedan u nizu događanja koje će udruga MoSt organizirati tijekom ove kalendarske godine povodom 20. godišnjice djelovanja.

umrezeni_most_01


Podijelite

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime