Svečana promocija 70 doktora medicine održana je u srijedu, 11. prosinca, u velikom amfiteatru Medicinskog fakulteta.

Promoventima su se prigodnim riječima obratili dekan Zoran Đogaš i rektor Dragan Ljutić. Dekan Đogaš je istaknuo kako je ovo prva generacija koja nema staž, no mladi liječnici neće biti nepripremljeni na profesionalne izazove, jer su na Medicinskom fakultetu u Splitu za vrijeme studiranja odrađivali kliničke rotacije, što im je omogućilo stjecanje iskustva u realnom okruženju. Izrazio je nadu da će svoj profesionalni put nastaviti u našoj domovini, osobito uzevši u obzir činjenicu da na tržištu rada nedostaje doktora medicine.

– Budite vrhunski stručnjaci, ali ne zanemarite znanost, upišite poslijediplomski studij! U Hrvatskoj, u Splitu možete biti dio svjetske medicine. Uvijek budite ponosni što vam je alma mater upravo Sveučilište u Splitu, prepoznato u svijetu po znanstvenoj izvrsnosti.

O tome svjedoče brojne ljestvice pa je tako splitsko sveučilište ove godine ušlo i na Šangajsku listu, a niz godina je najbolje plasirano sveučilište u regiji na Times Higher Education ljestvici – poručio je diplomantima rektor Ljutić.

U ime studenata okupljenima se obratila Petra Baković.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime