Facebook stranica “Medicinske sestre – medicinski tehničari” stala je u obranu medicinske sestre radi čije je pogreške navodno preminuo pacijent u Čakovcu.

Podsjetimo, prema posljednjim informacijama koje je neizravno potvrdila predsjednica Upravnog vijeća bolnice i pročelnica zavoda za zdravstvo Međimurske županije dr. sc. Sonja Tošić Grlač, 62-godišnjaku je greškom ubrizgan dezinficijens.

Njihovu objavu prenosimo u cijelosti:

“S obzirom na to da je pacijent koji je nažalost preminuo (navodno zbog pogreške medicinske sestre, za vrijeme hemodijalize u Čakovcu) bio u samoizolaciji, sestra je morala biti obučena od glave do pete u svemirsko hot odijelo uz zaštitne naočale. Dolje na fotografiji je pogled na situaciju iz njene perspektive. Amen.

Na stranu uvjeti rada, preopterećenost, manjak osoblja, neadekvatne plaće i nikakve beneficije ni na radni staž, ni povoljnije stambene kredite da se to deficitarno zanimanje zadrži u Hrvatskoj. Baš ništa.

‘Sistem je brzo označio krivca, kako se nacija ne bi zapitala kakvi su bili radni uvjeti koji su prethodili tragediji.'”


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime