Sedmerostruki svjetski prvak u formuli 1 Michael Schumacher u ponedjeljak je stigao u parišku bolnicu Georges-Pompidou.

Njemačka automobilistička legenda podvrgnuta je tajnom tretmanu stanične terapije za liječenje bolesti srca. Ovo mu nije prvi put da se liječi u toj pariškoj bolnici, jer su mediji otkrili da je Schumi već nekoliko puta bio na klinici i liječio se pod lažnim imenom.

Liječenje bivšeg prvaka vodi 69-godišnji kardiokirurg Philippe Menasche, specijalist za liječenje matičnim stanicama. Michael Schumacher u srijedu bi trebao biti otpušten iz bolnice, piše Večernji list.

Iako je Schumijevo zdravstveno stanje već godinama obavijeno velom tajne, jedna medicinska sestra za francuski dnevnik Le Parisien otkrila je strogo čuvanu tajnu:

– Bila sam uz Schumachera i znam, on se nalazi pri svijesti.

Michael Schumacher nakon nesreće 29. prosinca 2013. u francuskim Alpama i nekoliko operacija neko vrijeme bio je u induciranoj komi. Liječio se u Grenobleu, a potom je u lipnju 2014. prebačen u Sveučilišni bolnički centar Vaud u Lausannei.

Tamo je proveo nekoliko mjeseci, a onda je 9. rujna 2014., 254 dana od nesreće, pušten na kućnu njegu na svoje imanje u blizini Ženevskog jezera.

Njegovo zdravstveno stanje i danas je obavijeno velom tajni, a do njega može samo nekoliko osoba, od kojih se traži potpuna diskrecija, javlja Večernjak.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime