Predsjednik Odbora za branitelje HDZ-a Split i član Koordinacije braniteljskih udruga grada Splita, Mirko Ramljak, jutros komentirao reakcije vezane uz koncert Thompsona u Splitu.

Biti će riva, biti će hrvatski Split. U osvit najvećeg praznika hrvatskog naroda – Dana pobjede,dana domovinske zahvalnosti i dana hrvatskih branitelja Splitom će se pjevati „Bojna Čavoglave“, a ne „Od Vardara pa do Triglava“ ili „Užičko kolo“ kao što bi htjeli prije pomenuti Matijevići, Markovine…i mnogi drugi – poručio je, među ostalim, Ramljak.

VEZANI SADRŽAJ:

Tajnik splitskog SDP-a, Davor Matijević, odgovorio je popodne Ramljaku.

“Thompsona i igara

Iz svega što sam napisao o organizaciji Thompsonova koncerta na rivi pojedini HDZ-ovci nažalost i dalje nisu ništa razumjeli pa me ni ne čudi što je jedini zaključak koji su mogli donijeti je taj da tko ne voli Thompsona i HDZ je mrzitelj svega hrvatskog, jugonostalgičar ili kako bi rekla naša predsjednica, a gradonačelnik se složio, orjunaš.Sasvim očekivano, sasvim predvidivo i savršeno odgovara obrascu kojim nas truju već zadnjih 30 godina. Već 30 godina nas uvijek isti ljudi sa uvijek istim retorikama zamaraju i truju ovo društvo sa nebitnim stvarima. Razlog je što drukčije ne znaju i ne razumiju, a puno je lakše vraćati nas u ’41. i 91′ nego se baviti 2019.-om ili nedajbože 2031.

Moja kritika je bila kritika lošeg vođenja grada, gradonačelnikove bezidejnosti, poltronstva kakvo pokazuje spram svojih šefova u Zagrebu gdje mu sami Split služi isključivo kao trofej za pokazivanje. „Vertikala vlasti“ koja funkcionira samo kad treba vratit usluge „gazdama“, ali ne i kad nešto treba stvarno napraviti za Split.

Žalosno je što se u ovih 30 godina niste odmakli dalje od jednog Thompsona, „užičkih kola“, ustaša i partizana, a još je žalosnije što cijelo naše društvo držite taocima vaše nazadnosti. U 2019. godini vi nas i dalje zamarate 80 ili 30 godina starim ratovima, dok svoje grijehe upropaštavanja Hrvatske ili, u ovom slučaju Splita, nastojite prebrisati jednim koncertom.

Sami Thompson mi je ovdje sporedan lik te je za mene on jedino i isključivo pjevač koji ima svoju publiku. Tko ga voli nek ga sluša, tko ga ne voli, ne mora. Ništa mistično nema u njemu niti je on za mene ikakav simbol ljubavi prema svojoj domovini. Uostalom, žalosna bi bila država gdje bi se patriotizam mjerio prema nekom pjevaču i zabavljaču.

Baš kao što je i žalostan grad čija vlast u preko 2 godine nije napravila apsolutno ništa za njega osim šta je organizirala jedan precijenjeni koncert i svim silama se trude organizirati i drugi. A grad grca u problemima, komunalni kaos vlada Gradom, direktori gradskih tvrtki su pod istragom, Marjan nam je uništen, Žnjan je prašnjava pustinja, 280 djece se nije uspjelo upisati u dječji vrtić, godišnje nam uzimate iz džepa 17.000 000 kuna od kad ste nam povećali prirez… Al ništa za to… Nego, dajte vamo tog Thompsona pa da zaboravimo na sve probleme…” – napisao je Matijević danas na svome Facebooku.