Na našem portalu krajem studenog 2018. objavljen je članak pod naslovom: “Štimac objavio imena onih za koje smatra da su krivi za situaciju u Hajduku: „Od*****e od Hajduka više!“.

Radi se o prenošenju Štimčevog javnog statusa u kojemu naša redakcija nije sudjelovala bilo kakvim dodatnim komentarom.

Na napisano je reagirao zagrebački odvjetnik Emil Havkić, koji pravno zastupa Matu Kukavicu. Regiranje pročitajte u nastavku:

„Gospodin Mate Kukavica imenovan je jednim od 6 ljudi koji navodno „upravljaju“ Hajdukom, što je potpuna neistina.

Za početak, on nije, kao što piše, dopredsjednik Društva prijatelja HNK Hajduk u Zagrebu nego je tajnik navedene udruge.

Nadalje, ta udruga je samo jedna od preko 70 udruga Društava prijatelja Hajduka diljem Republike Hrvatske i inozemstva, a jedina joj je svrha promocija kluba i učlanjivanje navijača u klub, što je jasno i određeno čl. 6. Statuta društva, a ne upravljanje klubom.

To je bilo lako provjeriti kao što je bilo lako provjeriti kao i činjenicu da niti udruga niti moj klijent nemaju nikakvog upliva u donošenje odluka u klubu.

U tekstu se neistinito navodi je moj klijent, zajedno uz Danka Radaljca, „uspio konačno riješiti Vulića kako bi njihov talentirani Gojun i njegov dečko Oreščanin uspostavili potpunu kontrolu nad strukom. Kad već nisu uspjeli u prvom naletu nakon odlaska Kopića valjalo je iskoristiti meč loptu sada kada je beskičmenjacima Huljaju i Bjelanoviću jednostavno narediti što im je činiti…“

Kako udruga u kojoj je moj klijent tajnik, pa prema tome niti udruga niti moj klijent nemaju nikakvog upliva u donošenje bilo kakvih odluka u klubu, a pored toga prema svojoj vokaciji moj klijent jest legalist, što je njegovo životno i profesionalno uvjerenje, posebno ga vrijeđa da ga se etiketira kao nekakvu „sivu eminenciju“ kluba, koja navodno rješava nešto što nikada nije rješavala a niti je mogla ili željela rješavati. To je olako iznesena i preozbiljna optužba čime se narušava njegov osobni, profesionalni i društveni kredibilitet.

Neosnovano se u objavljenoj informaciji navodi da moj klijent zajedno s ostalom petoricom prozvanih vodi klub, insinuira se i da je grobar kluba, da će ga odvesti u propast i slično.

Kako moj klijent ne sudjeluje u vođenju kluba ni na koji način, pojedinačno ili grupno, onda nije istina niti može biti istina da vodi klub dobro ili loše ili da ga vodi u propast.

Posebno ukazujemo na činjenicu da neke od prozvanih „sudionika komplota“ moj klijent uopće niti ne poznaje.

Također, insinuira se da moj klijent propagira nerad, transparentnu krađu, laži i nasilje, što je krajnje uvredljivo.

Pa kako bi to on uopće propagirao i radio ako nema nikakve veze sa upravljanjem klubom?

Nadalje, mojem klijentu podvaljuje se da će vratiti najprije petokraku na grb kluba, kao nekakvu prelaznu fazu, a potom i kokardu, ukratko da je četnik. U objavljenoj informaciji, protivno elementarnim građanskim uzusima poručuje se, pred cijelom hrvatskom javnosti, mojem klijentu da „odj..e“ od Hajduka što je očita uvreda koju ne smatramo potrebnim za komentirati.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime