•   
  •   

Na našem portalu krajem studenog 2018. objavljen je članak pod naslovom: “Štimac objavio imena onih za koje smatra da su krivi za situaciju u Hajduku: „Od*****e od Hajduka više!“.

Radi se o prenošenju Štimčevog javnog statusa u kojemu naša redakcija nije sudjelovala bilo kakvim dodatnim komentarom.

Na napisano je reagirao zagrebački odvjetnik Emil Havkić, koji pravno zastupa Matu Kukavicu. Regiranje pročitajte u nastavku:

„Gospodin Mate Kukavica imenovan je jednim od 6 ljudi koji navodno „upravljaju“ Hajdukom, što je potpuna neistina.

Za početak, on nije, kao što piše, dopredsjednik Društva prijatelja HNK Hajduk u Zagrebu nego je tajnik navedene udruge.

Nadalje, ta udruga je samo jedna od preko 70 udruga Društava prijatelja Hajduka diljem Republike Hrvatske i inozemstva, a jedina joj je svrha promocija kluba i učlanjivanje navijača u klub, što je jasno i određeno čl. 6. Statuta društva, a ne upravljanje klubom.

To je bilo lako provjeriti kao što je bilo lako provjeriti kao i činjenicu da niti udruga niti moj klijent nemaju nikakvog upliva u donošenje odluka u klubu.

U tekstu se neistinito navodi je moj klijent, zajedno uz Danka Radaljca, „uspio konačno riješiti Vulića kako bi njihov talentirani Gojun i njegov dečko Oreščanin uspostavili potpunu kontrolu nad strukom. Kad već nisu uspjeli u prvom naletu nakon odlaska Kopića valjalo je iskoristiti meč loptu sada kada je beskičmenjacima Huljaju i Bjelanoviću jednostavno narediti što im je činiti…“

Kako udruga u kojoj je moj klijent tajnik, pa prema tome niti udruga niti moj klijent nemaju nikakvog upliva u donošenje bilo kakvih odluka u klubu, a pored toga prema svojoj vokaciji moj klijent jest legalist, što je njegovo životno i profesionalno uvjerenje, posebno ga vrijeđa da ga se etiketira kao nekakvu „sivu eminenciju“ kluba, koja navodno rješava nešto što nikada nije rješavala a niti je mogla ili željela rješavati. To je olako iznesena i preozbiljna optužba čime se narušava njegov osobni, profesionalni i društveni kredibilitet.

Neosnovano se u objavljenoj informaciji navodi da moj klijent zajedno s ostalom petoricom prozvanih vodi klub, insinuira se i da je grobar kluba, da će ga odvesti u propast i slično.

Kako moj klijent ne sudjeluje u vođenju kluba ni na koji način, pojedinačno ili grupno, onda nije istina niti može biti istina da vodi klub dobro ili loše ili da ga vodi u propast.

Posebno ukazujemo na činjenicu da neke od prozvanih „sudionika komplota“ moj klijent uopće niti ne poznaje.

Također, insinuira se da moj klijent propagira nerad, transparentnu krađu, laži i nasilje, što je krajnje uvredljivo.

Pa kako bi to on uopće propagirao i radio ako nema nikakve veze sa upravljanjem klubom?

Nadalje, mojem klijentu podvaljuje se da će vratiti najprije petokraku na grb kluba, kao nekakvu prelaznu fazu, a potom i kokardu, ukratko da je četnik. U objavljenoj informaciji, protivno elementarnim građanskim uzusima poručuje se, pred cijelom hrvatskom javnosti, mojem klijentu da „odj..e“ od Hajduka što je očita uvreda koju ne smatramo potrebnim za komentirati.  •   
  •   

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime