Martina Dalić: “Ja sam autor lex Agrokora!”

Ministrica Dalić s vladinim povjerenikom za Agrokor Antom Ramljakom podnosi izvješće o poslovanju Agrokora pre saborskim Odborom za gospodarstvo

-Iz današnje perspektive gledajući, s odmakom vremena, možete smatrati da sam pogriješio – rekao je Vladin povjerenik za Agrokor Ante Ramljak o izboru savjetnika pri restrukturiranju Agrokora. Što se tiče samog ročišta za glasanje o nagodbi, rekao je da su o tome već razgovarali sa sutkinjom Trgovačkog suda koja vodi taj predmet i od nje zatražili produženje roka do 10. srpnja, javlja HRT.


Rekao je to odgovarajući na pitanja novinara na tematskoj sjednici saborskog Odbora za gospodarstvo gdje s ministricom Martinom Dalić podnosi izvješće o poslovanju Agrokora. Ramljak i Dalić izviještavaju o tome kako teče proces nagodbe u Agrokoru kao i o cjelokupnom procesu restrukturiranja koncerna te odgovaraju na pitanja u kojoj je fazi nagodba, ali i ona vezana uz konzultantske ugovore, odnosno uz velika novčana primanja savjetnika.

-Pošaljete me u nuklearnu elektranu koja samo što nije eskplodirala, svi me tapšate i kažete ‘Sv. Ante, spasi nas!’, a sada me pitate koliko sam vode i kako potrošio za hlađenje jezgre – kazao je Ramljak, poručivši: “Gospodo, ja nisam imao izbora!”. Kaže da su ga s tim pitanjima zaustavljali i saborski zastupnici na “skalama”. Iz današnje perspektive mu je, kaže, žao zbog savjetnika. “Pa što mislite – da sam ja imao vremena po zakonu o javnoj nabavi tražiti konzultante?”, pitao je, dodavši još i – da se išlo po Zakonu o javnoj nabavi, ni danas ne bi imali konzultante.

-Ja sam autor lex Agrokora – kazala je Martina Dalić, odgovarajući na pitanja.

Na početku sjednice Martina Dalić zahvalila se na organiziranju ove sjednice. “Postupak izvanredne uprave provodi se prvi puta i logično je da postoji veliki interes. Hvala na prilici da detaljno porazgovaramo o svim aspektima. Stojim na raspolaganju odgovoriti na pitanja u ime Vlade. Predlažem na ovakve sjednice održavamo u određenim vremenskim intervalima kako biste se i vi mogli redovito informirati”, kazala je Dalić.

U svom izlaganju Ante Ramljak kazao je kako ga je zahtjev za aktiviranje postupka izvanredne uprave i poziv tadašnjeg predsjednika Sabora Bože Petrova koji mu je rekao da su ga u Mostu odlučili predložiti za izvanrednog povjerenika zatekao na godišnjem odmoru. Dan nakon Petrova uslijedio je poziv Martine Dalić na sastanak s premijerom. Sjeo je u auto i krenuo za Zagreb. Za Ivicu Todorića kazao je kako ga je dočekao u Agrokorovu tornju s manjim registratorom. Todorić je, kaže Ramljak, “bio potpuno svjestan stanja i zatražio je aktivaciju izvanrednog postupka kako bi zaustavio stečaj, a čudio se našoj brizi za dobavljače”. “Svoj posao radim pošteno i časno. Kad sam prihvatio ovaj posao bio sam spreman podnijeti svaku žrtvu i staviti na kocku sav svoj ugled za spas hrvatskog gospodarstva. S timom i radnicima Agrokora radio sam predano i danonoćno. Lojalnost djelatnika Agrokora, koji su bili spremni napraviti sve kako bi spasili svoja radna mjesta bila mi je velika motivacija i na tome sam im zahvalan. Ukoliko procjenjujete da sam ovim činom kompromitirao postupak i rezultate izvanredne uprave, spreman sam snositi posljedice i preuzeti krivicu na sebe”, zaključio je Ramljak, piše HRT. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0