Markotić: Nisam držala govor jer se na misi ne drže govori. Masku sam skinula na par sekundi

"To je dio euharistijskog slavlja, pošalje se poruka, nešto što je važno, molitva s nakanom da se kaže nešto što je bitno za cijelo čovječanstvo"


Alemka Markotić čitala je na misi pred katedralom gdje se skupila gomila ljudi.


“Po zagovoru blaženog Alojzija svojom providnošću prati one koji su na vlasti da promiču mir i jedinstvo te da ih mudrost križa i zrno koje umirući donosi plod poučava i nadahnjuje u zauzetosti za dobro svakog čovjeka, molimo te”, kazala je Markotić.

“Učini nas svjedocima svoje ljubavi”, odgovorila joj je okupljena masa, javlja Index.

Podsjetimo Markotić i čitatelje, još uvijek je na snazi zabrana održavanja svih javnih događaja i okupljanja na kojima je prisutno više od 25 osoba na jednom mjestu.

Danas je na presici Stožera sve komentirala.

“Nisam držala govor, nego molitvu bitnu za cijelo čovječanstvo”

“Govor nisam držala, na misama se ne drže govori. To je dio euharistijskog slavlja, pošalje se poruka, nešto što je važno, molitva s nakanom da se kaže nešto što je bitno za cijelo čovječanstvo.Misa je bila prenesena cijelo vrijeme. Stajala sam izdvojena gdje nije bilo puno ljudi, najmanje metar od svih. Masku sam imala cijelo vrijeme i skinula sam je samo par sekundi. Onog trena kad sam trebala pročitati, skinula sam masku i to je bilo jedino.

Ako pozivamo ljude na red, onda se stvari moraju istinito prenositi i onda se može na taj način raspraviti.Ja sam tamo bila u svojstvu privatne osobe, ne mogu ja utjecati na to koliko je tamo bilo ljudi, kao što ne mogu utjecati ako se nađem u gužvi na bankomatu. Većina ljudi na toj misi je imala maske. Ja sam se držala mjera, tamo sam došla kao vjernik. Da je bilo na zatvorenom, ja ne bih došla”, rekla je.

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
1
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime