Markotić: Ako su vam dosadile mjere, pokušajte sebe zamisliti bolesnog

"Virus je svako malo pokazivao svoja nova lica. To je virus s bezbroj ili milijun lica"

Ravnateljica zagrebačke Zarazne bolnice Alemka Markotić danas je na press konferenciji Stožera upitana što je naučila u posljednjih godinu dana, javlja Index.


“To je virus s milijun lica”

“U ovih godinu dana smo puno naučili puno toga o brizi za bolesnike u bolnicama koje su pretvorene u covid-bolnice, kako zaštititi pacijente od dodatnih infekcija, koju dijagnostiku primjenjivati”, rekla je.

“Virus je svako malo pokazivao svoja nova lica. To je virus s bezbroj ili milijun lica. Shvatilo se da je to ozbiljna bolest od koje se umire. Akutni dio bolesti može se staviti pod kontrolu, ali kod jednog broja ljudi ostat će kronične posljedice”, ustvrdila je Markotić.

“Svatko kome su mjere dosadile neka pokuša zamisliti sebe bolesnog”

“Svatko onaj kome su mjere dosadile neka pokuša zamisliti sebe bolesnog, da mora otići u bolnicu… Nažalost, 13% onih koji su završili u bolnici kod nas su umrli. Za tu bolest zasad nema lijeka, a do kraja života se oni koji prebole mogu boriti s ozbiljnim posljedicama. Svatko se treba boriti da izbjegne infekciju, pa i po cijenu nekih sitnih zadovoljstava kojih se treba odreći”, rekla je Markotić.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
0
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime