MALI DIV – NEUNIŠTIV Renault 4, star 40 godina mogao bi postati simbol potresa u Petrinji

Zatrpan, oštećen, pa zatim otkopan iz ruševina...


“Mali div” bi mogao postati simbol “velikog potresa” u Petrinji.


Zatrpan, oštećen, pa zatim otkopan iz ruševina, simbolizira neslomljiv duh srušenog grada, njegovih stanovnika, ali i svih koji su ekspresno pritekli u pomoć. Mnogi su se odmah javili za restauraciju automobila, a oduševljeni vlasnik koji živi u Bangkoku, čim se vrati najavljuje predaju ključeva i dokumenata, piše RTL.

Oštećen, ali u skladu s nadimkom ‘mali div – neuništiv’. Renault 4, star gotovo 40 godina, iz ruševina su izvukli susjedi i navijači. Legendarni Renault sada je privremeno udomljen u dvorištu Petrinjca Marijana, obožavatelja automobila.

– To je počelo slučajno zato što smo prijatelju kojem se srušila kuća čistili kuću i onda je došla susjeda i rekla da ima stari Renault koji je zatrpan u garaži. I tak smo se skupili mi koji volimo hrđu i uz pomoć dečki navijača iz Karlovca spasili ga taman prije nego što je drugi potres srušio istu tu garažu – kazao je Marijan Radat iz Taborišta.

Ubrzo se rodila ideja da se mali div restaurira. U Petrinji se tada pomažući prijatelju zatekao kolekcionar Medić, čija se objava o starom, ali vrijednom automobilu brzo proširila društvenim mrežama.

– Evo jučer i danas telefoni zvone, ljudi nude pomoć, dijelove, servise, šlepice za prevest, javili su se iz Njemačke da će skupljati donacije da auto uredi – rekao je Zagrepčanin Tomislav Medić Medomanga.Javio se i vlasnik iz Bangkoka

Oduševljen idejom javio se i vlasnik automobila koji živi u Bangkoku. Brojne uspomene razlozi su zašto ga nikada nije prodao.

– To je bio moj prvi auto kojeg sam ja dobio od tate na poklon kad sam imao 18 godina, čim sam položio vozački, i koristio sam ga dugi niz godina, napravio sam oko 200 tisuća kilometara s njim, i na kraju kad je dotrajao odjavio sam ga i odvezao sam ga u Petrinju – rekao je vlasnik automobila Leonardo Rakuljić.

– Našli smo ključeve, rekao nam je donesti knjižicu, uskoro će doći u Hrvatsku. Presretan je, čovjek je plakao kad smo ga čupali van – kaže Radat.

Sada u Marijanovu dvorištu ima i društvo – noviji Renault Marijanove majke na koji se srušila glazbena škola dok su oboje bili u pošti.

– Ideja je nastala zato što smo mi ustvari oldtimer klub u nastajanju samo nismo uspjeli papire zbog ovog riješiti do kraja pa smo odlučili da će nam ovo biti službeno vozilo. Mi smo ga mislili ostaviti što više možemo u originalnom stanju, iako će ići petrinjska zastava na krov – kaže Radat.

Ono što je crveni fićo u Osijeku – bit će i ovaj Renault u Petrinji.
Mali div ostat će simbol divovskih srca onih koji su pomagali da razrušeni grad ponovno zaživi.

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime