Ugođaj Parka fra Jure Radića kakav se sinoć mogao doživjeti prve večeri ‘Glazbene noći pod zvijezdama’ novog projekta ovogodišnjeg Makarskog kulturnog ljeta, dojmio je brojnu publiku koja je u prirodi uživala u koncertu ‘Musica Mediterana’.

Kako je prije ove prve glazbene večeri, a danas je u 21 sat na programu Hollywood film music, kazala Hloverka Novak Srzić, direktorica makarske Turističke zajednice, ovom trodnevnom manifestacijom se slavi glazba, a ujedno želi Makaranima i gostima ponuditi nešto novo, piše Makarsko Primorje.

– Drago mi je da je publika prepoznala ovu gradsku pozornicu. Nadam se da će iskustva biti pozitivna, a to znači dogodine još bogatiji program Glazbenih noći pod zvijezdama – kazala je.

Glazbeni dvojac duo i moćni operni glasovi približili su zaljubljenicima glazbu koja je dotakla obale Mediterana, putovala filmskim vremeplovom. Doživljaj mediteranske noći tako se kroz glazbenu priču mogao doživjeti uz magični zvuk mandoline Filipa Djelalije i gitare Ive Zovka, te vrhunsku vokalnu izvedbu opernih umjetnika tenora Stefana Kokoškova i mezzosopranistice Bjanke Ivas Mamić. Na koncertu su izvodili opus najljepših mediteranskih dijela, uključujući operne arije, sicilijanske, napolitanske, španjolske,francuske, potugalske i grčke glazbe.

Posebno dojmljiva bila je izvedba pjesme ‘Život je lijep’ nedavno preminulog dubrovačkog glazbenika Đele Jusića. Poznati stihovi odjekivali su Parkom fra Jure Radića, izbrisavši granicu između pozornice i gledališta.

-Večer za sjećanje, komentirali su mnogi.