LUKA NIŽETIĆ ZAPJEVAO KAŠTELANIMA Uz kobasice i fritule i mlado i staro guštalo u adventskoj bajci

Manifestacija će trajati do 5. siječnja i po prvi put u Kaštelima je organiziran i doček Nove godine na otvorenom gdje će Kaštelane u najluđu noć uvesti Alen Nižetić


I u Kaštel Novom jučer je upaljena prva adventska svijeća. Jučerašnjim  danom započelo je jedno od najvažnijih razdoblja u godini, Advent ili Došašće. Adventski vijenac simbol je vječnosti, borbe i pobjede kršćana protiv tame i grijeha.


U đardinu u Novome skupilo se mnoštvo vjernika koji su željeli uveličati ovo paljenje svijeće. Adventski vijenac izradili su profesori i učenici Srednje škole Braća Radić iz Kaštel Štafilića koji je dug 18 metara.

Nakon blagoslova koji je uputio don Darijo Čorić, župnik Kaštel Novog, prvu svijeću upalili su štićenici dječjeg doma Maestral u Kaštel Lukšiću. U prigodnom programu ove nedjelje sudjelovale su ŽVŠ Kaštelanke, mješoviti zbor Svetog Petra iz Kaštel Novog, župni mješoviti zbor Svetog Leopolda iz Rudina te mješoviti zbor Karmel iz Kaštel Kambelovca.

– Želim vam da se u danima Adventa ispune sve vaše nade i želje te da ste ispunjeni mirom i radosti – poručio je kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović i tim riječima svečano otvorio ”Advent u Kaštelima”.

Ovogodišnji kaštelanski Advent odvijat će se u Novom parku u Kaštel Lukšiću koji je za tu prigodu posebno okićen. U njemu su postavljene i ugostiteljske kućice te se u narednih 35 dana očekuje bogati program za sve generacije.

Manifestacija će trajati do 5. siječnja i po prvi put u Kaštelima je organiziran i doček Nove godine na otvorenom  gdje će Kaštelane u najluđu noć uvesti Alen Nižetić.Najmlađi će ovih dana uživati u adventskoj bajci  uz predstave, koncerte te klizalište. Za starije priređen je bogati koncertni program te nas tako očekuju nastupi Crvene Jabuke, Psihomodo popa, grupe Vigor  te gosti iznenađenja. Nakon pozdravnog govora gradonačelnika na pozornicu se popeo Luka Nižetić kojem je pripala čast da otvori ovogodišnji Advent. Luka je izvodio cijeli niz velikih hitova te pjesmom i plesom uveseljavao najmlađe posjetitelje parka a također i nešto starije. Uz same ugostiteljske kućice posjetitelji su veselo ćakulali, pili kuhano vino i degustirali gastronomsku ponudu. Osim kobasica mogli su degustirati fritule, uštipke, razne rakije te 30–ak vrsta Craft piva.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime