Na sjednici zadarskog Gradskog vijeća u četvrtak glasovat će se o prijedlozima za dodjelu javnih priznanja za 2018. godinu, a predloženo je da se počasnim građaninom Zadra proglasi Luka Modrić, piše 057info.

Prijedlog o dodjeli naslova počasnog građanina Modriću uputila je Sportska zajednica Grada Zadra uz podršku NK Zadra, Sportske zajednice Zadarske županije, NK Arbanasi, ŽNK Donat i OK Zadar.

– Uz izuzetna postignuća na sportskom polju, Luka Modrić prepoznat je u čitavom svijetu i kao osoba koja širi ljubav među ljudima, potiče solidarnost i izuzetno doprinosi razvoju svijesti za unapređenje vrijednosti demokratskog društva. Zbog vrhunskih sportskih ostvarenja i promicanja Grada Zadra i Republike Hrvatske, Luka Modrić predlaže se za Počasnog građanina Grada Zadra jer nikada nije zaboravio svoj grad Zadar i domovinu Hrvatsku, pa tako i na dodjeli nagrade za najboljeg igrača svijeta nije zaboravio Hrvatsku i hrvatski jezik, već se na hrvatskom jeziku pred cijelim svijetom obratio riječima zahvale: „Volio bih pozdraviti moju Hrvatsku. Kakvo smo samo prekrasno ljeto imali. Hvala vam na predivnim emocijama. Uživali smo. Hvala vam na iskrenoj podršci i šaljem vam velike pozdrave.” To je Luka Modrić. Priča o Luki Modriću je priča o Zadru i Hrvatskoj, to je priča koju treba pričati svoj djeci dok ih odgajamo da postanu ljudi – navodi se u prijedlogu odluke.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime