LUDA RIBARSKA NOĆ U KRILU JESENICE Roko i Tomislav osvojili janje, Marinko skinuo pršut s jarbola

Donosimo djelić atmosfere iz Krila Jesenice

Još jedna Luda ribarska noć u Krilu Jesenice u organizaciji Kluba Mladeži Krila Jesenice održala se danas, točnije fešta još traje.Program je započeo u 17 sati s tradicionalnom, sedmom po redu trkom kaića (1 kaić, par vesala, dva veslača na dionici dugoj 1 nm). Skupilo se i mladog i starog svita, navijalo se, bodrilo svoje, ‘grmilo’ na protivnike, a sve uz smijeh i dobru zabavu.

Nagrade su bile bogate: 1. mjesto janje, 2. mjesto pršut i 3. mjesto demejana vina. A janjčiću su se razveselili pobjednici utrke Roko Ercegović i Tomislav Vuković.


Nakon veslanja uslijedilo je skakanje u vrećama za odrasle i djecu. U 19 sati se potezao konop. Žestoki su bili muškarci u borbi za večeru u konobi Bajso, ali ni žene nisu zaostajale u borbi za beauty tretman u hotelu Krilo. Dječica su se pak borila u potezanju konopa za besplatan sok na šanku.


Najzanimljiviji dio fešte zasigurno je bilo skidanje pršuta s jarbola. Mladić iz Suvog Potoka, Marinko Martinović uhvatio ga je u zraku.– Bila je velika konkurencija, nisam se pripremao za ovo. Treba što brže proć i ne micati previše tijelo. Bilo je sklisko, ali kada sam krenuo morao sam doći do kraja. Uhvatio sam pršut u zraku – rekao nam je pobjednik Marinko.

Nakon ‘hvatanja’ pršuta na red je došla i velika tombola, a za zabavu do dugo u noć zaduženje je dobila grupa Fritula. 

Istaknimo još kako je sljedeće subote veliki dan za Kriljane jer nakon duže stanke jedan dio njihove flote brodova isplovljava iz luke gdje su ‘predugo’ stajali natiskani između dva lukobrana. Njihovi brodovi inače budu rasprodani već od travnja, ali epidemija koronavirusa ove godine je učinila svoje. No, Kriljani su ipak sretni što će se već za šest njihovi brodovi otisnuti na more, a na njima i prvi ovogodišnji turisti iz Njemačke. Sretno im!
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime