Lokaliziran požar kod Drniša, kuće obranjene i nitko nije ozlijeđen

U zraku su četiri kanadera i tri air tractora!

Nakon velikog požara koji je danas buknuo u Drnišu, opožarena je površina od 400 hektara, a izgorjela je trava, makija, nisko raslinje i nešto poljoprivrednih kultura, iako još sa sigurnošću ne možemo reći što – kazao je zapovjednik županijskih vatrogasaca Darko Dukić za Šibenik in.


– Najvažnije je da nitko u požaru nije ozlijeđen i da smo uspjeli obraniti sve stambene objekte kojima se vatra u jednom trenutku približila – dodao je zapovjednik županijskih vatrogasaca.

S požarišta su se zračne snage povukle u 18,15 sati, a kroz noć će ga nadgledati dežurni vatrogasci, kazao je zapovjednik Darko Dukić.

RANIJE OBJAVLJENO

Vatrogasci požar i dalje gase, ali više nema otvorene vatre kod Donjih Marina i Čupića, nadaju se kako će se požar na miljevačkom platou staviti pod kontrolu u tijeku dana.

Na terenu je pedeset  gasitelja iz JVP Drniš, DVD-ova Drniš, Ružić, Promina, Knin, Biskupija, Ervenik, Šibenik, Tisno, Zablaće, Grebaštica, koji uz zračnu pomoć od četiri kanadera i tri air-tractora pokušavaju požar stavit pod kontrolu.


– Trenutna opožarena površina je oko 370 hektara. Riječ je o požaru koji izbio jučer, ali se danas ponovno aktivirao zbog juga. Uz zračne snage, na terenu je pedesetak vatrogasaca koji požar nastoje staviti pod kontrolu. Vatra se u jednom trenutku približila kućama u selu Donji Marini, ali smo ih uspjeli obranit i spriječiti nastanak štete – kazao je za ŠibenikIN Darko Dukić, zapovjednik Vatrogasne zajednice Šibensko-kninske županije.

Požari na području Šibensko-kninske županije zadaju glavobolje vatrogascima još od srijede popodne i navečer kada je planulo ukupno sedam požara na otvorenom prostoru. Najgore je bilo na požarištu kod Zatona i Rasline gdje su snagama na terenu, 28 vatrogasaca sa 10 vozila, pomagale protupožarne zračne snage i to po tri kanadera i air tractora. Taj požar ugašen je tek jutros u 6,55 sati.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0