LJUBAV JE JAČA OD SVIH DALJINA Iz Beča potegli u Split da bi bodrili danas Hajduka

Skoro svako drugog vikenda prijeđu 1530 km zbog Hajduka

Ova uvodna teza u naslovu izvješena je kao poruka Torcide na maksimirskom jugu. Poznato je kako Hajduk ima navijače diljem svijeta, a što potvrđuju službena Društva prijatelja Hajduka osnovana gdje god ima više od 30 navijača i simpatizera splitskih Bijelih.


Danas smo upoznali ekipu osnivača DPH Wien(Beč) koja Hajduk prati uživo svakog drugog vikenda bez obzira tko je na drugoj strani centra, a do Splita imaju “samo” 765 kilometara cestovne udaljenosti. S ovim momcima u ranim dvadesetima upoznali su nas naši veliki prijatelji Duje Meštrović i Ivan Milković, idejni začetnici i administratori Facebook stranice Nogometne ikone koja svakodnevno uveseljava i vraća u prošlost stotine tisuća pratitelja na Facebook-u i Instagramu. No vratimo se nazad na naše glavne aktere, koji su prije utakmice stigli kao gosti u Kaštel Sućurac. Stipe Erceg, David Stipić i Dominik Barić su momci koji su u rujnu pokrenuli DPH Beč te već broje 75 članova. Kažu nam kako im je cilj već iduće godine prijeći brojku od sto članova, s obzirom na to da u Beču ima puno navijača i simpatizera Hajduka.

Za naš portal su ispričali kako su otkrili ljubav prema Hajduku.

-To je od rođenja počelo! Moj dida je sa svojim bratom iša na utakmice, a sad ja idem s bratom na utakmice i ekipom. Tako da je to od rođenja. – kaže nam Stipe.

David nam je kazao kako mu je jedan od najdražih trenutaka vezanih za Hajduk utakmica protiv Intera iz Milana na Poljudu, zbog atmosfere, dok Stipe kaže da mu je najdraža utakmica ona protiv Anderlechta u Europskoj ligi kada je Vukušić golom u zadnjoj minuti digao Poljud u ekstazu.

Poznato je da je Hajduk odavno više od kluba i da spaja ljude svakodnevno. Tako su nam kazali kako su zahvaljujući Hajduku stekli brojna prijateljstva, a i sami su se povezali zbog Bijelih.


-Puno smo prijateljstava sklopili zbog Hajduka. Evo jedan je porijeklom iz Vodica, drugi iz Marine, pa smo se povezali zbog Hajduka. Od rođenja smo svi za Hajduk. – ističu momci iz Beča.

Očekivanja od Bijelih u ovoj sezoni se kod njih razlikuju u nijansama, ali u jednome su složni. Voljeli bi da Hajduk bude prvak ove sezone. Kažu nam kako im je na kraju uvijek najvažnije da Hajduk igra srčano i da njima nije bitno kada dolaze na utakmice igra li se protiv Cibalije ili Dinama, oni će kad mogu biti tu.Na kraju smo ih pitali što očekuju od današnjeg derbija.

-Pobjedu i srce hajdučko – zaključili su isti glas.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0