Slaba do umjerena bura, koja je u Dalmaciji puhala tijekom petka, donijela je kristalno plavo nebo, ali i pad temperature zraka koji se najviše osjetio u noćnim satima. Nakon dugo vremena u najvišim dijelovima Dalmacije zabilježen je mraz, pa je 0°C rano jutros izmjereno na Svetom Juri na Biokovu i na Velikoj Duvjakuši na Dinari. Hladno je bilo i u Zagori, u nekim područjima i ispod 10 Celzijevih stupnjeva.

Minimalne temperature zraka 20.9.2019. (Pljusak.com)

Prvi put nakon skoro četiri mjeseca, minimalna jutarnja temperatura zraka u Splitu je pala ispod 15°C. Točnije, danas je iznosila 14,8°C. Posljednji put je bilo hladnije 30. svibnja kada je minimalna temperatura iznosila 14,5°C. Uz obalu je najhladniji bio Primošten sa samo 10 stupnjeva, a neobično hladno bilo je i u Veloj Luci sa samo 12°C.

Dnevno sunce brzo je zagrijalo zrak pa su najviše dnevne temperature bile od 21 do 25°C, a identične vrijednosti izmjerene su danas u moru.

Maksimalne temperature zraka 20.9.2019. (Pljusak.com)

Nadolazeće jutro bit će hladno, u Zagori vjerojatno i hladnije nego današnje. Oba dana vikenda bit će suha i većinom sunčana, danju i topla. U ponedjeljak nas očekuju jugo i naoblačenje, a u drugom dijelu dana i kiša.

Očekivane minimalne temperature zraka u subotu ujutro (MeteoAdriatic)


Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime