LIJEPE VIJESTI ZA STANOVNIKE POVIŠE MAGISTRALE Kaštelanima stiže pitka voda

Za sada će se na vodoopskrbu moći spajati građani ulice Milinkovo gdje je sve završeno, te dio ulice Podlukovo

Otprilike četrdeset prvih objekata smještenih poviše kaštelanske magistrale u Kaštel Gomilici za mjesec dana dobit će mogućnost spajanja na upravo završeni sustav vodoopskrbe.


Ove vijesti građanima su predstavili kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović i direktor izvođača radova – Vodoprivrede Split Predrag Zekić koji su obišli upravo završene radove na izgradnji vodospreme pokraj gomiličkog groblja i crpne stanice na dnu ulice Milinkovo.

– Ovo je veliki događaj za stanovnike naseljene poviše magistrale. Projekt je vrijedan oko 15 milijuna kuna i financiran je isključivo sredstvima iz gradskog proračuna. U sklopu projekta izgrađen je tlačni cjevovod od Sućurca do Gomilice, crpna stanica i vodosprema. Za sada će se moći priključiti oko 40 kuća i za nekih mjesec dana građanima će napokon poteći voda iz špina. Veliki posao je pred nama, oko 80 posto građana Rudina i Raduna je spojeno na vodu, Lukšića isto tako, a sada se nastavlja izgradnja novih vodoopskrbnih objekata kako bi još oko 1000 kućanstava dobilo pitku vodu – kazao je gradonačelnik Ivanović najavljujući početak radova za jesen ove godine.

Za sada će se na vodoopskrbu moći spajati građani ulice Milinkovo gdje je sve završeno, te dio ulice Podlukovo. Paralelno s vodoopskrbom gradit će se i kanalizacija, najavio je direktor Vodoprivrede Predrag Zekić.

– Vodosprema i crpna stanica koji će uskoro u funkciju napravljeni su potpuno tehnički ispravno. Ulice koje će se uskoro spajati na vodu dobile su i kanalizacijske cijevi kako se opet ne bi trebale kopati, a na isti način radit će se i nastavak projekta – kazao je Zekić.


Podnesite zahtjev, priložite dokaz o vlasništvu objekta

Kako je najavio pomoćnik direktora ViK-a Tomislav Prljević, građane koji će se uskoro spajati na vodoopskrbu priključak će koštati oko 3 tisuće kuna, a prilikom podnošenja zahtjeva dužni su priložiti dokaz o vlasništvu objekta i dokaz da je objekt legalno izgrađen.

– Kroz tridesetak dana građani će dobiti vodu i pozivamo ih da podnesu zahtjeve. Kaštela su jedan od rijetkih gradova koji izdvaja svoja proračunska sredstva u izgradnju komunalne infrastrukture što je pohvalno – dodao je Prljević.Kažimo kako će realizacijom projekta Aglomeracije Kaštela – Trogir 99 posto domaćinstava biti priključeno na vodovodnu mrežu, a na kanalizacijski sustav njih 97 posto. Čak 59 posto od ukupnog projekta realizirat će se na području Kaštela, gdje će se izgraditi ukupno 110 kilometara kanalizacijske mreže, 45 kilometara novog vodovoda te će se rekonstruirati 20 kilometara postojećeg vodovoda. Projektom će se osigurati nešto manje od pet tisuća novih kanalizacijskih te tisuću novih vodovodnih priključaka.

Izgradnjom ovog projekta stvoreni su uvjeti proširenja vodoopskrbe za ulice: Gaji, Mila gora, Podlukovo, Podmeje, Pud, Duge njive, Priovo i nekih ulica ispod brze ceste a izgrađeni objekti omogućavaju požarnu zaštitu i kapacitete za planirani razvoj tog dijela grada do 2040. godine i 2.500 stanovnika.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime