Leži na respiratoru u bolnici, a netko mu krade novac s računa? “Bolnica je sve prijavila policiji”

Bolnica ima prostoriju za stvari pacijenata, koje se popisuju i spremaju u zasebne vreće, kaže. Postoji mogućnost pogrešaka, ali prijava krađa u Dubravi dosad nisu imali


Tatu je Hitna pomoć prošlu srijedu prevezla u KB Dubrava jer mu je zbog Covid-19 postalo vrlo loše. Sa sobom je imao novčanik i karticu, s koje je netko podigao 10.000 kn i u trgovini potrošio još 300.


Tako tvrdi Goran Mrđa iz Zagreba, koji je sam, opisuje za 24 sata, ocu Ljubomiru (65) prije polaska u bolnicu obukao jaknu te novčanik s dokumentima i karticom zatvorio u unutarnjem džepu jakne. Zbog bolesnog oca u samoizolaciji je do 24. siječnja i majka Jadranka, kaže sin.

– Ona je stalno u suzama zbog tate i jako je prestrašena, pa se u nekom trenu u subotu sjetila i njegova novčanika. Poslala me sa svojom karticom, jer oboje imaju punomoć za račun onog drugog, da na bankomat odem provjeriti stanje. Ustanovili smo da nešto nije u redu i u banci onda doznali da je s računa dvaput, 14. i 15. siječnja, podignuto po 5000 kuna, u Garden Mallu, odnosno u Sesvetama. Kupljene su i cipele u trgovini. Odmah sam sve prijavio policiji – priča sin Goran.

U nedjelju je otišao u bolnicu, gdje tatina novčanika, kaže, nema, a nije siguran ni da je ono što je vidio njegova jakna.

– Tata je na respiratoru i, ako netko iskorištava situaciju, to je strašno – ogorčen je Goran.

V.d. ravnatelja bolnice, prim. dr. sc. Ivica Lukšić – kaže da je i bolnica sve prijavila policiji te je slučaj u postupku.– To je najviše što mi u ovom trenutku možemo. Pacijent je na respiratoru, izjavu ne može dati, naravno. Ako se doista ustanovi da je riječ o krađi, to je kazneno djelo za koje će netko i odgovarati – ističe liječnik.

Bolnica ima prostoriju za stvari pacijenata, koje se popisuju i spremaju u zasebne vreće, kaže. Kad na dan primaju i po 30-40 novih pacijenata, te toliko njih i otpuštaju, postoji mogućnost pogrešaka, ali prijava krađa dosad nisu imali, dodaje dr. Ivica Lukšić.Da je prijavljena krađa potvrdili su i iz zagrebačke policije. Kažu kako su prijavu dobili 16. siječnja, a kriminalističko istraživanje je u tijeku.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
2
Plač
8
Grrr
29
Molim?
4

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime