LEDENO JUTRO Temperature u Zagori padale do -10, na otocima do -4, u susjednoj BiH izmjeren -21 stupanj

Ovako niske temperature zraka vjerojatno se neće ponoviti niti do kraja mjeseca


Za nama je jedno od najhladnijih jutara dosadašnjeg tijeka zime. Minimalne temperature zraka u Lici i Gorskom kotaru padale su do -17 Celzijevih stupnjeva. Vrlo hladno je na potresom pogođenom području. Jutros je u Glini minimalna temperatura zraka iznosila -10,3°C.


Ni Dalmaciju nije zaobišla hladnoća. U nekim kotlinama Dalmatinske zagore jutros je izmjereno -10°C. U Sinju je minimalna temperatura iznosila -8°C. Zanimljivo, u Starome Gradu na Hvaru izmjereno je -4°C, a slabog mraza je bilo na većini otoka. Uz obalu je većinom bilo od -1 do 4°C. Ovako niske temperature zraka vjerojatno se neće ponoviti niti do kraja mjeseca.

Spomenimo i da je u Pridrišu u susjednoj BiH jutros u 7 sati izmjeren -21°C.

Donosimo slike izlaska sunca u stobrečkoj vali.

HAK: Zbog niskih temperatura poledica

Kolnici su vlažni i skliski, a zbog niskih temperatura moguća je poledica, vozačima se savjetuje da ne kreću na put bez propisne zimske opreme, izvijestio je u utorak Hrvatski autoklub (HAK).Večeras od 20 do 6 sati ujutro u srijedu bit će zatvorena dionica autoceste A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Skradin i Šibenik u smjeru Dubrovnika.

Od 8 do 16 sati, zbog izvanrednih prijevoza povremeno se prekida promet u zoni čvora Žuta Lokva (do 20. siječnja).Vozi se otežano na pojedinim prometnicama u Sisačko-moslavačkoj županiji, osobito na prilazima Petrinji, Glini, Sisku te okolnim mjestima.

Zimski su uvjeti (zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, dok je za ostala vozila obavezna zimska oprema) na pojedinim cestama u Lici. Detaljan grafički prikaz cesta sa zimskim uvjetima nalazi se na našoj interaktivnoj karti.

Za sav promet zatvorene su državna cesta DC547 Sveti Rok-Mali Alan i županijska cesta ŽC5199 Sušanj-Štirovača.

Danas do 9 sati zbog održavanja sustava sav promet s graničnih prijelaza na području Međimurske županije preusmjeren je na granične prijelaze susjednih županija, Varaždinske i Koprivničko-križevačke županije.

Stožer civilne zaštite RH donio je odluku kojom se privremeno zabranjuje, odnosno ograničava prelazak osoba preko svih graničnih prijelaza. Odluka je stupila na snagu 1. prosinca, a traje do 31. siječnja 2021.

U pomorskom prometu nema poteškoća.
Vozila koja prevoze humanitarnu pomoć na potresom pogođena područja oslobođena su plaćanja putnih karata.

Moja reakcija na članak je...
Vau
7
Haha
1
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
1

1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime