Službene vlasti izvijestile su da je dvoje ljudi umrlo od hladnoće u Srbiji. Val hladnoće na Balkanu prvo je uzrokovao probleme u prometu, a onda su u nekim dijelovima regije uslijedili problemi s nestankom struje i zatvaranjem škola.

Srbijanska TV navodi da je tijelo 48-godišnjeg muškarca pronađeno u snijegu na sjeveru zemlje, a navodno je umro od hladnoće protekle noći. Nešto kasnije ista televizija navela je da je u Šidu pronađeno tijelo 61-godišnjeg muškarca, također žrtve hladnoće. Vlasti su upozorile građane da obrate pozornost na moguće lomljenje grana i stabala u parkovima i na ulicama zbog težine snijega.

Inače, u Novom Sadu je u ponedjeljak ujutro izmjereno -16,3°C.

Minimalne temperature zraka 17.12.2018.(Pljusak.com)

U Bosni i Hercegovini neke škole neće raditi dva dana u središnjim dijelovima zemlje. Stanje je osobito teško na području Konjica i Jablanice. Tamo je dosta teretnih vozila u snijegom zatrpanim cestama. Bosansko-hercegovačke vlasti navode da su pronašli grupu migranata koja se bila izgubila u planinskom području u blizini granice s Hrvatskom, te da su hospitalizirani u Bihaću. Dvoje migranata je zaradilo ozebline dok su se pokušavali domaći Europske Unije. Migranti su poziv GSS-u upomoć uputili s bosanske strane planine još u subotu navečer.

Rumunjski ministar obrazovanja najavio je da škole u zapadnom i jugozapadnom dijelu zemlje neće raditi tijekom utorka nakon što je obilan snijeg paralizirao velik dio zemlje, a mnoga su područja ostala bez električnog napajanja.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime