Poznati hrvatski znanstvenik, Gordan Lauc, komentirao je vijest da je koronavirus pronađen na hrani.

Naime, objavljeno je da su zdravstvene vlasti u kineskom gradu Qingdaou našle koronavirus na nekim pakiranjima morske hrane, nakon što su dva radnika uvoznika te hrane bila pozitivna na koronavirus, ali nisu pokazivali nikakve simptome, javio je Reuters.

“Borba do zadnjeg virusa je nažalost definitivno izgubljena. Čak i države poput Kine i Novog Zelanda koje su se potpuno zatvorile nemaju šansi, jer virus očito dolazi i na stvarima, a ne samo u ljudima. U Kinu je već nekoliko puta ušao u paketima s hranom.

Srećom, čini se da pri takvom kontaktu s malom količinom virusa zaraženi ne obolijevaju, već uspijevaju pobijediti infekciju svojim imunim sustavom.

No to je samo još jedna potvrda da je suživot s virusom jedina opcija i da na SARS-CoV-2 treba gledati kao na samo još jedan od virusa s kojima moramo živjeti. Naravno ne smijemo mu dozvoliti da se previše brzo širi, jer smo u ožujku vidjeli kako to može izgledati kada se previše proširi. No tu je naravno ključan kriterij broj teško bolesnih ljudi, a ne broj ljudi kod kojih smo iznimno osjetljivim PCR testovima našli tragove virusa u nosu”, napisao je Lauc na Facebooku.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime