Kujundžiću stigao odgovor s Brača: Otoci očekuju “visoke standarde” normalnog poroda i liječenja

"Od države očekujemo da nam ustupi potrebno zemljište za izgradnju ali zbog najnovijeg istupa ministra Kujundžića, postavljamo pitanje što će nam uopće, kada se neće imati s čime prevoziti"


Vijest da će pacijente s otoka i planinskih područja i dalje prevoziti skupi i dotrajali transportni helikopteri Hrvatske vojske, nedavno je potvrdio ministar zdravstva Milan Kujundžić koji je rekao su to “visoki standardi” i za to, zamislite, novca nema te da bi čak bilo moguće imati nešto bolje u komformističkom smislu, ali zašto kad “ovi helikopteri koje koristimo, imaju opremu za medicinsko postupanje”.


Ova izjava je posebno naljutila gradonačelnicu Supetra Ivanu Marković koja je javno kritizirala ministrovu izjavu te dodala da je činjenica da su otoci svrstani u razvijena područja što je sramota jer to automatski smanjuje mogućnost dobivanja novčane potpore iz EU fondova. U nastavku pročitajte njen komentar koji donosimo u cijelosti i autentično:

Otočani najbolje znaju kako je u najtežim situacijima biti odvojen od kopna. Doživjeli smo to mnogo puta. Još nam je u pamćenju 2015. godina, kada su po najvećoj orkanskoj buri, Ante Dobronić, Nikola Klinčić, doktorica Divna Leskur i medicinski tehničar Darko Bakić isplovili iz Supetra kako bi u Split prevezli gđu. Katicu koja je doživjela infarkt. Do Splita na normalan porod nije stigla naša trudnica Marina iz Supetra, već je rodila u zraku. Srećom sve je dobro prošlo. Ovaj put.

U onim vremenima, koje nije popularno spominjati, imali smo naše rodilište u Supetru a sada smo došli u situaciju da nemamo rodilište niti novaca za nabavku posebnih helikoptera koje bi trudnice u najhitnijim slučajevima prevodili u Split. Bar tako kaže ministar Kujundžić. Marina je rodila u zraku. Razlog tome je i nepostojanje heliodroma na području oko našeg Grada pa se vozilom hitne trebalo prebaciti do obliznjeg. Mi smo pripremili potrebnu dokumentaciju, dobili lokacijsku dozvolu te smo u postupku predaje dokumentacije na ishođenje građevinske dozvole. Od države očekujemo da nam ustupi potrebno zemljište za izgradnju ali zbog najnovijeg istupa ministra Kujundžića, postavljamo pitanje što će nam uopće, kada se neće imati s čime prevoziti.

Gospodine ministre, naši “prerazvijeni” otoci , koji su izbačeni iz utrke za EU sredstva očekuju onda i “visoke standarde” normalnog poroda i liječenja a za koje ste kazali da nemate novaca. Mi otočani smo naime navikli na komode i visoke standarde.VEZANE VIJESTI:
Za ministra Kujundžića medicinski helikopteri za otočane su – komfor: Nemamo novaca za visoke standarde!

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0