Nakon što je od strane Izvršnog odbora Kuglačkog saveza Hrvatske, po završetku sezone 2017/2018 po četvrti put za redom proglašen najboljim kuglačem Hrvatske, Hrvoje Marinović (28) igrač i trener kuglačkog kluba “Mertojak” i u novoj 2019. godini nastavlja sa nizom svojih sportskih uspjeha.

U prvoj utakmici nastavka sezone prve HKL protiv KK “Bjelovar”, Marinović je oborio 669 čunjeva a “Mertojak” je ostvario visoku pobjedu rezultatom 7:1.

Kuglači “Mertojaka” su potom nastupili na velikom tradicionalnom međunarodnom kuglačkom turniru Memorijal “Vlatko-Dado Suton” u Mostaru, i tu također ostvarili značajni uspjeh.

Hrvoje Marinović je još jednom potvrdio svoju visoku klasu na zahtjevnoj kuglani u Mostaru, po drugi put za redom osvojivši ovaj turnir, sa oborenih 622 čunja.

Drugi je bio igrač domaće ekipe, Samir Ibrahimović sa 609 oborenih čunjeva, dok je treći Nikola Muše, još jedan vrhunski kuglač iz “Mertojaka” sa 595 oborena čunja.

Sve to odlična je uvertira gradskom derbiju između “Mertojaka” i “Poštara” koji se igra u subotu, 12. siječnja sa početkom u 16 sati u kuglani “Poljud”.

Dok se “Mertojak” bori za sam vrh tablice, “Poštar” je u grčevitoj borbi za opstanak.

Neizvjesni susret pozivnica je za sve ljubitelje kuglanja u Splitu, a sve ususret najznačajnije klupske utakmice u povijesti kuglačkog sporta u Splitu, još od osnivanja prvog kluba 1922. godine, naziva Rukeč, te četvrtfinala Lige prvaka između “Mertojaka” i prvaka Njemačke SKV Rot-Weis Zerbst 199

9. godine.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime