KRUNOSLAV CAPAK: “Pfizer nam je smanjio broj doza”

"Ne znamo kakva će biti distribucijska lista u ožujku" - rekao je


Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je u Dnevniku HRT-a da će Hrvatska teško dobiti obećane doze cjepiva od AstraZenece.


“Pfizer nam je smanjio broj doza za sljedeće tri isporuke. Ono što nam dolazi u sljedeća dva tjedna je za smanjeno za 14 kutija, po 975 doza. Mi smo dobili 11 kutija cjepiva manje, to nas razočarava  i otežava nam provedbu plana cijepljenja. Sve količine koje imamo čuvamo za docjepljivanje”, rekao je Capak.

Dodao je kako ćemo Modernino cjepivo dobiti u nedjelju.

“Ne znamo kakva će biti distribucijska lista u ožujku, nadamo se da će to biti značajno više, ali ne može znati unaprijed. I Moderna je odgodila isporuku za tjedan dana, tih 4800 doza koje smo već trebali dobiti, dobit ćemo u nedjelju”, dodao je.

Što se tiče AstraZenece, Capak je rekao da ćemo teško dobiti one doze za koje smo potpisali ugovor.

“Obećavali su da će već u prosincu biti isporučene velike količine cjepiva. I u njihov razvoj cjepiva EU je uložila velik novac i od njih smo najviše očekivali. Oni će se registrirati tek 29. siječnja. EU traži od njih da isporuka počne ranije i da se ispoštuju potpisani ugovor. Mi se nadamo da će se situacija popraviti, ali teško da ćemo dobiti obećane doze”, rekao je Capak.Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
1
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
1
Grrr
1
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime