Porezna uprava objavila je kako danas kreću u velike kontrole. Naveli su tri djelatnosti u kojima će se provjeravati izdavanje fiskalnih računa: održavanje i popravak motornih vozila, trgovina na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama i kopneni prijevoz putnika.

“Kroz provedene analize rizika i postupke praćenja izdavanja i fiskaliziranja računa uočeno je da još uvijek postoji znatan broj poreznih obveznika koji ili ne izdaju račune ili izdane račune ne fiskaliziraju čineći pri tome najteže porezne prekršaje.

Obavještavamo porezne obveznike da u sklopu redovnih nadzornih aktivnosti Porezna uprava u suradnji s Carinskom upravom nastavlja provoditi nadzore fiskalizacije na cijelom području Republike Hrvatske.

Nadzori fiskalizacije obavljat će se očevidom u poslovnim prostorima poreznih obveznika, provjerom izdavanja računa u realnom vremenu putem mobilnih uređaja te drugim nadzornim aktivnostima. U razdoblju od 6. – 12.2.2020. godine nadzornim aktivnostima bit će obuhvaćeni svi obveznici fiskalizacije, a posebno obveznici koji obavljaju djelatnost:

– G 45.20 – Održavanje i popravak motornih vozila,
– G 47.1 – Trgovina na malo u nespecijaliziranim prodavaonicama i
– H 49.39 – Ostali kopneni prijevoz putnika, d.n.” priopćila je Porezna uprava.
3 KOMENTARI

  1. A šta je sa švercerima…bagate se na račun države a i na račun nas poreznih obveznika …mi glupi …puno ih je njuškalo…
    Lp

  2. Od pljacke i kradje sada smobdosli na strvinarstvo. Recept je jednostavan otvorite firmu ili obrt u Sloveniji platite si tamo i mirovinsko i zdravstveno koje mozete koristiti u Rh. Mozete izdavati racune za Rh nema silovanja inspekcijama nema znacajnijeg mjenjanja zakona i poreza godinama uglavnon najnormalnije radite i mozete za razliku od ovdje ocekivati i neku penziju. Uz to nema namjestanja i oduzimanja imovine kao u ovoj lopovskoj zemlji. Ak netko treba savjet slobodno me kontaktira jer ovo ovdje je odavno preslo sve granice za postene ljude koji svojim radom jos gube i svoju imovinu.

Comments are closed.