Nekoliko minuta iza 20 sati počeo je glazbeno – humanitarni spektakl “Ključ života”. Nastupaju neka od najvećih imena splitske estrade kao što su Neno Belan, Gibonni, Tedi Spalato, Doris Dragović, Goran Karan, Jole, Giuliano & Diktatori Buđenje, Tiho Orlić, Domenica, Dalmatino…

Ovaj glazbeni događaj prvi put ima humanitarni karakter i to s ciljem prikupljanja sredstava za Dječju traumatologiju odjela fizikalne medicine. Otvoren je i poseban telefonski broj 060 9002 koji zvoni neprestano tijekom koncerta.

Sve je počelo kako i priliči Splitu na Dan grada, blagdan sv. Dujma, pjesmom “Divna splitska noć” koju su izveli Goran Karan, Tiho Orlić i Giuliano.

Goran Karan je izveo pjesme “Splitski tango” i “Štorija”. Doris Dragović otpjevala je “Krivi ljudi” i pjesmu koju je otpjevala prije točno 33 godine na Eurosongu, “Željo moja”.

Uslijedili su rockeri iz grupe Buđenje koji su publici otpjevali “Samo ti, samo ja” i “Oprostija bi sve”. Nastavilo se u nježnijem tonu s Tedijem Spalatom. On je publici otpjevao evergreene “Sve ću preživit” i “More snova”.

Nešto prije 21 sat na pozornicu se popeo Gibooni. Otpjevao je “Činim pravu stvar” i hit iz devedesetih “Zlatne godine”.

Ludilo u publici zavladalo je kada se na splitsku pozornicu popeo Jole.

Jole je otpjevao “Duša od papira” i “Maksimalno”. Nova zvijezda iz glazbene radionice obitelji Huljić. Korčulanka Domenica Žuvele, publici je podarila “Ljubavnu limunadu” i “Indigo”. Veterani dalmatinskog popa, grupa Dalmatino otpjevala je “Croatia” i “Dajen ti rič”. Tiho Orlić izveo je pjesme “Neraskidivo” i “Stari se”.

Pri kraju službenog dijela koncerta na pozornicu je izašao miljenik splitske publike, Neno Belan, a svi su na glas pjevali “Dotakni me usnama” i “Ella”. Službeni dio završen je nastupom Giuliana koji se na Rivi predstavio pjesmama “7 dana tjedno” i “Srna i vuk”. Nakon njegovog koncerta uslijedio je veliki vatromet.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime