Hajduk je u sklopu 20. kola HT Prve lige na Poljudu ugostio zaprešićki Inter. Prvih desetak minuta prošlo je u dominaciji Hajduka bez većih prilika. U 12. minuti Said je pokušao glavom nakon Ohandzina ubačaja pred gol, ali preslabo. Gosti su u 16. minuti nakon Bašićeva igranja rukom na rubu šesnaesterca dobili sjajnu poziciju za udarac, koji je zapeo u bloku. Kožulj je u 20. minuti nakon dobrog solo prodora pao u gostujućem kaznenom prostoru, sudac Vučković nije se oglasio, a Tudorov udarac koji je uslijedio završio je u rukama Interova vratara Mrmića.

Na sljedeću priliku čekali smo do 32., no ni Ohandza nije uspio razbiti sveopću monotoniju koja je zavladala na terenu. Šest minuta kasnije isti se igrač sjurio pred Interov gol, ali predugo je čekao na udarac pa je i ta poluizgledna prilika propala. Zicer poluvremena bio je Kožuljev udarac s ruba kaznena prostora koji je prohujao ispred Mrmića, no nitko od sugirača nije uspio ugurati loptu u gol. U nadoknadi prvoga dijela nije bilo izglednih akcija.

Bijeli su se u drugom poluvremenu probudili i furiozno zabili dva gola. Ohandza je u 50. nakon dodavanja s Kožuljem pogodio Mrmićev suoprotni kut, a sedam minuta kasnije Hajdukova je vrijedna jedanaestica asistirala Saidu koji je mirno prebacio Interova vratara za 2:0. Na sljedeći je zgoditak sve zadovoljnija splitska publika čekala samo deset minuta. Bašić je izveo korner, a Lopez pred golom progurao loptu do Ercega koji se sjajno snalazi i neobranjivo puca iz okreta za 3:0. I Almeida se odmah potom mogao upisati u strijelce, no njegov je pokušaj zaustavila vratnica.

U 75. minuti fantastični Ante Erceg zabija svoj drugi zgoditak, uputivši neobranjiv udarac s ruba šesnaesterca za 4:0. Tri minute kasnije Hajduk zabija svoj peti gol nakon još jednog odličnog centaršuta Tome Bašića i Almeidina odmjerena udarca glavom. Posljednja velika prilika pripala je Tudoru u 86. minuti, no njegov pokušaj asistencije za Pešića Zaprešićani su izbili u korner. Hajduk je tako uvjerljivom pobjedom od čak 5:0 završio jesenski dio sezone i ostavio navijačima dobar zalog za nastavak prvenstva.

VEZNI ČLANCI:
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0